Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van slaan agent aangehouden

Nijmegen, 30-07-2006 o Zaterdagnacht controleerden agenten een snorfietser op de Broerweg ter hoogte van de kruising met de Berg en Dalseweg. De man bleek geen geldig identiteitsbewijs te kunnen overleggen en gaf een valse naam op. Een 18-jarige Nijmegenaar begon zich met deze aanhouding te bemoeien en beledigde meerdere keren de politiemensen.

Vervolgens ging de 18-jarige ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in en hielden hem aan. Daarop begonnen nog twee personen zich ermee te bemoeien en belemmerden daarmee de aanhouding van de 18-jarige. Eén van hen sloeg een agent in het gezicht en ging er vervolgens in een auto vandoor. Meer politiemensen kwamen ter plaatse en gingen in de omgeving naar deze auto op zoek. Op de Ubbergseveldweg troffen ze de auto aan met daarin een man die voldeed aan het opgegeven signalement, naar later bleek een 36-jarige Wijchenaar. Hij is als verdachte van de mishandeling aangehouden. De 18-jarige werd alsnog aangehouden voor belediging.

Beide mannen zijn ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.Er zal nog met diverse betrokkenen en getuigen worden gesproken. Het onderzoek wordt voortgezet. (08)