Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Motorrijder botst tegen boom en raakt gewond

Publicatiedatum: 30-7-2006 15:13:33

Garderen - Een 53-jarige motorrijder uit Putten is zaterdagavond met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Putterweg in Garderen tegen een boom was gereden. Het ongeval, dat omstreeks kwart ober acht gebeurde, is volgens de politie vermoedelijk te wijten aan een inschattingsfout bij een inhaalmanoeuvre. Volgens getuigen wilde de Puttense motorrijder een andere auto inhalen. Terwijl hij daarmee bezig was kwam er een tegenligger waarvoor de motorrijder moest uitwijken. Daarbij raakte de motorrijder de door hem ingehaalde auto en botste tegen een boom. De automobilist, een 39-jarige man uit Biddinghuizen, was met de schrik vrijgekomen. De tegenligger is verder onbekend gebleven. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De gewonde Puttenaar is naar het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden na bedreiging in opvanghuis

Publicatiedatum: 30-7-2006 15:12:15

Renkum - Een 46-jarige vrouw is vrijdag door de politie aangehouden wegens bedreiging van het personeel in een opvanghuis in de gemeente. Ook wordt de vrouw verdacht van vernieling van de toegangsdeur van het huis. De vrouw na een verblijf in het tehuis zijn vertrokken met achterlating van haar spullen. Toen de vrouw tegen de gangbare afspraken in verscheen om haar spullen op te halen ontstond een conflict. De vrouw zou daarbij het personeel met geweld hebben bedreigd en tegen de toegangsdeur hebben getrapt. De deur liep daarbij schade op. De vrouw werd door gewaarschuwde agenten aangehouden en is later na verhoor weer vrijgelaten. Van justitie kreeg de vrouw een dagvaarding; ze zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie vordert rijbewijs in na aanrijding

Publicatiedatum: 30-7-2006 15:11:48

Oosterbeek - De Renkumse politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 85-jarige automobilist uit die gemeente. De man was rond twee uur in Oosterbeek betrokken geraakt bij een aanrijding op de Oude Kloostertuin. De man wilde vanuit een parkeerplaats wegrijden richting Bernulphusstraat. Daarbij raakte hij de geparkeerde auto van een 54-jarige vrouw uit Wageningen. De auto van de Wageningse werd daardoor weggeduwd en liep schade op. Ook de auto van de 85-jarige had schade opgelopen. Omdat de politie twijfelt aan de rijvaardigheid van de 85-jarige automobilist is zijn rijbewijs ingevorderd en zal een rijvaardigheidsonderzoek worden gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Volgens de politie was er geen drank in het spel. Bij de aanrijding was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verstopte buit wordt verdachte winkeldief noodlottig
Publicatiedatum: 30-7-2006 15:10:21

Ede - De verstopte buit onder zijn kleding is een 25-jarige man uit Ugchelen die verdacht wordt van winkeldiefstal, zaterdagmiddag in Ede noodlottig geworden. Agenten van de Edese politie zagen de man tijdens hun surveillance rond vijf uur met een flinke bult onder zijn t-shirt een zaak aan de Grotestraat uitlopen. Verder viel het de agenten op dat de man zich zenuwachtig gedroeg. De agenten spraken de man aan en vroegen hem even zijn t-shirt op te lichten. Daarbij kwamen drie trainingsbroeken tevoorschijn. De Ugchelnaar bekende daarop gelijk dat hij de broeken had gestolen en werd aangehouden. De buit werd aan de zaak teruggegeven. De man wordt aangemerkt als een zogenoemde veelpleger en is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunterenaar aangehouden na belediging toezichthouders
Publicatiedatum: 30-7-2006 15:09:27

Ede - Een 37-jarige man uit Lunteren is zaterdagochtend op de Marktstraat in Ede door de politie aangehouden wegens belediging van twee gemeentelijk toezichthouders. De man zou kort voor tien uur zijn auto geparkeerd hebben in een parkeerverbod op de Marktstraat. Twee gemeentelijk toezichthouders wilden de Lunterenaar daarvoor een boete geven. Toen de toezichthouders met de man in gesprek raakten ontstond een conflict waarbij de Lunterenaar de beide toezichthouders zou hebben uitgescholden ten overstaan van publiek. Ook zou hij hen hebben bedreigd met geweld. De toezichthouders riepen daarop de hulp in van de politie die de Lunterenaar aanhield. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had deels bekend maar ontkende dat er bedreigingen waren geuit. Justitie besloot de Lunterenaar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs ingevorderd bij alcoholcontroles

Publicatiedatum: 30-7-2006 15:08:14

Garderen/Kootwijk - Bij alcoholcontroles in Garderen en Kootwijk heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 76-jarige automobilist uit Kootwijk. De man bleek met bijna twee promille achter het stuur te zitten: bijna vier keer het wettelijke maximum.

Het VHT controleerde tussen half zes en half acht op de Hogesteeg in Garderen. Van de 123 passerende bestuurders werden er 5 betrapt op snelheidsovertredingen. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 98 km/u terwijl 80 daar de limiet is. Daarnaast werd van 25 bestuurders een blaastest afgenomen. Dat leidde in één geval tot een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De betrokken bestuurder zat met een promillage van anderhalf keer het maximum achter het stuur. Een bestuurder die zonder rijbewijs reed werd eveneens op de bon geslingerd en twee automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordel reden.
In Kootwijk werd tussen negen en elf uur gecontroleerd op de Provincialeweg S6. Dat leverde 3 snelheidsovertredingen op met een hoogst gemeten snelheid van 125 km/u. De maximumsnelheid op de S6 is 80 km/u. Onder 19 bestuurders werden blaastesten uitgevoerd, waarbij de 76-jarige Kootwijker door de mand viel. Tegen 1 bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op een opgevoerde brommer. De controles waren afgelopen dinsdag aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---