Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (weekend 29/30 juli)

BREDA, 30 juli 2006

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden voor huiselijk geweld. De man had die ochtend zijn ex-vriendin mishandeld in haar woning in Breda. De man is na verhoor inverzekering gesteld.

Politie houdt jongen aan voor vernieling
ZUNDERT: Een 17-jarige inwoner van Wernhout is zaterdagochtend aangehouden omdat hij een rolluik had vernield. De jonge liep op de Kleine Heistraat toen hij het noodzakelijk vond om een tweetal stenen tegen een rolluik te gooien. Hierdoor ontstond er schade aan het rolluik. De verdachte is aangehouden. Het bleek dat de jongen al meerdere malen naar HALT is gestuurd. Na overleg met de officier van justitie zal besloten worden of er dit keer proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zware mishandeling na aanrijding
BREDA: Een verkeerde manoeuvre leidde zaterdagmiddag tot een zware mishandeling van een 23-jarige inwoner van Breda. Het 23-jarige slachtoffer reed over de Tramsingel en trok bij het groen wordende verkeerslicht op. Achter hem reed een aantal autos diezelfde weg. Plotseling besloot de 23-jarige te keren op een plaats waar dit niet is toegestaan. Hierdoor moest het achter hem liggend verkeer in de remmen waardoor een aanrijding ontstond. Één gedupeerde van de aanrijding raakte hierbij zo over zijn toeren dat hij naar de 23-jarige bestuurder toeliep en hem een duw tegen het stuur gaf. Hierdoor kwam het slachtoffer hard met zijn neus tegen het stuurwiel en bekwam een gebroken neus. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Breda, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is inverzekering gesteld.

Rustige uitgaansnachten
BREDA: De uitgaansnachten zijn dit weekend rustig verlopen. In totaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag één vrouw aangehouden omdat zij een politieagent bespuugde en hem zo hard kneep dat hij de nodige krassen en schrammen op heeft gelopen. De vrouw, een 16-jarige inwoonster van Breda, had die nacht ruzie met haar vriendje. Toen de politie polshoogte ging nemen omdat het meisje haar vriendje sloeg, begon het meisje te spugen en te knijpen. Zij is aangehouden en na een nachtje slapen in de ochtend gehoord. Aan het einde van de ochtend mocht zij weer naar huis. In overleg met justitie zal er worden besloten of er tegen haar proces-verbaal opgemaakt zal worden. Zaterdagnacht zijn in totaal een vijftal personen aangehouden. Vier personen kregen een proces-verbaal voor belediging en één voor het verstoren van de openbare orde.

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk
BREDA: Een 41-jarige inwoner van Engeland is vrijdagmiddag door de politie aangehouden omdat hij in een winkel was waar hij al eerder een winkelverbod voor had gekregen. De man liep in de winkel en werd door het winkelpersoneel betrapt op het meenemen van een aantal artikelen. Net op tijd legde de man de spullen terug en kon hem geen diefstal ten laste worden gelegd. Wel is hij voor lokaalvredebreuk aangehouden. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagmiddag heengezonden met een proces-verbaal.

Vrouw gebeten door hond
BREDA: Een 63-jarige inwoonster van Breda is zaterdagavond rond 18.00 uur gebeten door een hond op de Heksenwiellaan. De vrouw had boodschappen gedaan en liep naar de parkeerplaats. Bij de ABN-AMRO zat een hond vastgebonden aan een hekwerk. Toen zij langs de hond liep werd zij plotseling in haar hand gebeten. De eigenaar van de hond stond de pinnen. Toen het slachtoffer de man aansprak was hij niet voor reden vatbaar en weigerde om zijn naam op te geven. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Het kenteken van de auto van de eigenaar van de hond is bij de politie bekend. De hondenwachters hebben deze zaak op zich genomen.

Politie ruimt vijf hennepkwekerijen op woonwagenkamp
ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagavond en nacht een vijftal hennepkwekerijen ontruimt op een woonwagenkamp aan het Egelhof. Via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem kwamen de afgelopen weken meerdere tips binnen over de aanwezigheid van hennepkwekerijen op het kamp. Uiteindelijk bleek er in een vijftal schuurtjes hennepkwekerijen te bevinden. In totaal zijn 797 planten aangetroffen en werd op één locatie illegaal stroom afgetapt. De eigenaar is direct zonder stroom gezet door de ter plaatse gekomen Essent. Na het betalen van de rekening kan hij weer worden aangesloten. De meeste eigenaren waren met vakantie en zullen binnenkort worden gehoord. Alles verliep rustig. In totaal waren negen politiemensen bij deze actie betrokken. Tegen alle verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De goederen zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Politie stelt onderzoek in na mishandeling
BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling en mogelijke vrijheidsbeneming van een 23-jarige inwoner van Breda. De man had zaterdagavond een afspraak in een woning aan de Pieter Huysersstraat. Daar aangekomen had hij een gesprek met een vrouw. Na een tiental minuten kwamen tien mannen de woning in die de man meenamen naar een kamer en hem daar mishandelden. Na een uur mocht de man weer weg en heeft hij zich gemeld bij de politie. Daar heeft de man aangifte gedaan. Het slachtoffer mist een aantal persoonlijke bezittingen en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

Politie houdt vrouw aan na huiselijk geweld
BREDA: Een 38-jarige inwoonster van Breda heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar man bedreigd met een bijl. Volgens de vrouw maakte de man teveel lawaai. De vrouw was onder invloed van alcohol. Nadat de man bij de politie aangifte had gedaan van dit feit is de politie naar het adres gegaan om de vrouw aan te houden. Toen de vrouw de deur opendeed had zij de bijl in haar hand en weigerde deze neer te leggen ondanks de meerdere verzoeken van de politie. Uiteindelijk is de vrouw met pepperspray bespoten waarna zij de bijl moest neerleggen en kon worden aangehouden. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt twee inbrekers op heterdaad aan
BREDA: Een getuige meldde in de nacht van zaterdag op zondag dat er werd ingebroken bij een winkel aan Cypresstraat. De getuige had eveneens gezien dat een tweetal mannen met tassen wegliep in de richting van de Lariksstraat. De politie trof na een onderzoek in de omgeving het tweetal aan en heeft ze hierop aangehouden. Het betreft een 32-jarige en een 39-jarige inwoner van Breda. Het tweetal had een ruit ingegooid en een groot aantal computerspellen meegenomen. Voor nader onderzoek is het tweetal zondagochtend inverzekering gesteld.

Man gewond na sprong in zwembad
ETTEN-LEUR: Een 40-jarige inwoner van Etten-leur is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt toen hij in het zwembad van een discotheek aan het Trivium was gesprongen. De man had vermoedelijk iets geraakt waardoor hij niets meer voelde. Met spoedtransport is de man overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Waarom de man in het zwembad is gesprongen is niet duidelijk.

Auteur: Nicolette Bovenhorst