Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (weekend 29/30

BERGEN OP ZOOM, 30 juli 2006

Wie niet luisteren wil moet maar voelen..
BERGEN OP ZOOM: Het niet luisteren naar de politie is een 27-jarige man duur te staan gekomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag reed de man op een fiets zonder licht over de Noordsingel. Surveillerende politieagenten wilde de man hierop aanspreken maar hij weigerde tot twee maal toe te luisteren en zijn fiets stop te zetten. Uiteindelijk is de man staande gehouden en werd hem een bekeuring aangezegd. Op dat moment gaf de man een valse naam op en bleek hij geen
identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij is hierop door de politie aangehouden. Na verhoor en met drie bekeuringen op zak, niet voldoen aan legitimatieplicht, rijden zonder licht en het opgeven van een valse naam, mocht de man weer naar huis.

Politie houdt drie verdachten aan tijdens horecadienst BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een drietal personen aangehouden omdat zij een politieambtenaar beledigde of dat zij een bevel van de politie niet opvolgde. Na verhoor zijn allen met een proces-verbaal op zak weer heengezonden. Verder zijn er deze nacht 28 bekeuringen uitgeschreven voor oa. fout parkeren, niet dragen van een helm en het urineren in het openbaar.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
BERGEN OP ZOOM: Een 42-jarige inwoner van Bergen op Zoom is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man zat achter het stuur van zijn personenauto toen hij al rijdend over de Iepstraat werd gecontroleerd door de politie. De man bleek 530 ug/l te blazen en heeft hiervoor proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 5 uur.

Politie vordert rijbewijs in voor snelheidsduivel
ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond een 28-jarige inwoner van Oudenbosch staande gehouden omdat hij veel te hard reed. De politie reed over de Rijksweg A58 toen bleek dat de auto voor hen wel erg hard reed. Na enkele kilometers gevolgd te hebben bleek de gemiddelde snelheid van de personenauto 160 km per uur te bedragen waar 100 km per uur is toegestaan. De man is door de politie staande gehouden waarna direct zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie beslist wat de man voor boete krijgt en of hij zijn rijbewijs terug kan krijgen.

Politie houdt man aan na niet voldoen bevel
ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag moest de politie een opstootje sussen op de Oude markt. Toen dit was gelukt vond een 22-jarige inwoner van Roosendaal het toch noodzakelijk om zich ermee te bemoeien. De politie heeft de man meerdere malen gewaarschuwd dat hij zich er niet mee moest bemoeien en dat hij weg moest gaan. Dit deed hij echter niet waarna hij door de politie is aangehouden. Met een proces-verbaal kon de man weer weg.

Al fietsend je vrijheid tegemoet?
ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er op de Willem Dreesweg een aanrijding plaats tussen een auto en een lantaarnpaal. Toen de politie ter plaatse kwam was de bestuurder al gevlogen (of weggefietst). Later bleek dat de bestuurder uit de laadruimte van zijn bestelauto zijn fiets had gepakt en was weggereden. De man kreeg toch wroeging en na een poosje kwam de man, een 26-jarige inwoner van Roosendaal, weer teruggefietst. De man gaf toe de bestuurder van de auto te zijn geweest. Uit onderzoek bleek dat hij zodanig veel had gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole
NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft zaterdagochtend een
snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg. Tussen 07.35 uur en 12.40 uur passeerden 1798 bestuurders de controle waarbij er 196 te hard reden. De toegestane snelheid bedraagt daar 50 km per uur.

Politie vordert rijbewijs in van zeer dronken bestuurder BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man werd al rijdende in zijn personenauto aangetroffen op de Melanendreef. Na controle bleek dat de man 875 ug/l had gedronken waar 215 ug/l is toegestaan. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder zwaargewond na aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige motorrijder uit Kruisland is zaterdagavond op de Moerstraatsebaan zwaargewond geraakt. De man reed op zijn motor toen hij plotseling iets raakte op de rijbaan. Hierdoor begon hij te slingeren en raakte een verkeersbord. Hierna belandde de onfortuinlijke motorrijder in de sloot en kwam zijn motor tien meter verder tot stilstand. De traumahelikopter is ter plaatse gekomen. De man is vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek hij twee rugwervels te hebben gebroken. De verkeersongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Politie houdt man aan na bedreiging met mes
OUDENBOSCH: Een 19-jarige inwoner van Oudenbosch is zaterdagavond door de politie aangehouden voor bedreiging. De man had aan de Porta Pia een 35-jarige plaatsgenoot bedreigd met een mes. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan heeft de politie de man aangehouden. Voor verder verhoor is de man ingesloten.

Vrachtwagen met oplegger gestolen bij bedrijfsinbraak
OUD-GASTEL: Een bedrijf aan de Overesselijksestraat is tussen zaterdagmiddag en zondagochtend zwaar gedupeerd geraakt tijdens een inbraak. Op grove wijze werd het toegangshek uit de grond gereden waarna de daders het terrein op konden komen. Van het terrein is een vrachtwagen met oplegger gestolen en zijn een zestal opleggers opengebroken. Ook werd er ingebroken in het kantoor. In de gestolen oplegger lag een grote hoeveelheid metaal. De vrachtwagen is voorzien van het kenteken BN-GR-88 en voorzien van grijs met rode belettering.

Baldadigheid wordt beloond met boete
RUCPHEN: Een 16-jarige inwoner van St Willebrord is voor baldadigheid beloond met een boete. De jongen kwam met een aantal vrienden op scooters naar het politiebureau gereden. Vermoedelijk dacht de jongen dat het politiebureau niet bezet was en vond het leuk om met zijn scooter naar de ingang van het bureau te rijden. Hierop wilde hij met snelheid weer wegrijden zodat er een streep op het trottoir zou achterblijven. Een op het bureau zittende wijkagent zag dit echter gebeuren en trok een sprintje. Uiteindelijk kon hij de jongen belonen voor zijn moed met een boete van Euro 75.

Moeder en zoon aangehouden voor vernieling
ST WILLEBRORD: De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man en diens 49-jarige moeder, beiden inwoner van St. Willebrord, aangehouden. Het tweetal leeft al jaren in onmin met hun bovenbuurman en vonden het zaterdagmiddag noodzakelijk om de auto van de buurman te vernielen. Na verhoor zijn zij met proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst