Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (29&30 juli)

TILBURG, 30 juli 2006

Jonge automobilist ernstig gewond
OOSTERHOUT Een 19-jarige Bredanaar is zaterdagmorgen 28 juli kort na middernacht ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A27. De Bredanaar reed rond 00.20 uur met zijn auto richting Breda en raakte ter hoogte van Oosterhout door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto kwam in de rechterberm terecht, sloeg over de kop en kwam in een greppel rechts naast de weg tot stilstand. De bestuurder werd daarbij uit de auto geslingerd en liep daarbij diverse botbreuken en hersenletsel op. De man is opgenomen in het Amphiaziekenhuis in Breda en zijn toestand is kritiek.

Betrapt op rijden onder invloed
WAALWIJK Een 19-jarige automobilist uit Sprang-Capelle is zaterdagmorgen 29 juli even na 01.00 uur bekeurd omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur werd aangetroffen op de Winterdijk te Waalwijk. De man, een beginnend bestuurder, blies bij de ademanalyse 290 ug/l (limiet 88 ug/l). Met een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal op zak kon hij weer naar huis.

OOSTERHOUT Surveillerende agenten zagen zaterdag 29 juli rond 01.30 uur op de Ridderstraat een auto slingerend rijden. De oorzaak was snel duidelijk toen de alcohollucht hen tegemoet kwam toen de auto aan de kant was gezet. De 40-jarige Poolse bestuurder bleek bij de ademanalyse 935 ug/l( komt overeen met 2,15 promille) te blazen. Meer dan 4 keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en binnenkort een forse boete van de rechter.

GILZE - De politie trof vrijdagnacht een auto tegen een boom in een tuin aan de Hoogstraat aan. De 19-jarige bestuurder uit Rijen bleek behoorlijk te hebben gedronken. Voor nader onderzoek is de man meegegaan naar het bureau waar van hem een bloedproef is afgenomen. De man moest wel meteen zijn rijbewijs inleveren.

SLEEWIJK - Bij een nachtelijke alcoholcontrole heeft de politie op zondag 30 juli kort voor 02.00 uur een 16 jarige bromfietser uit Sleewijk betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademtest blies de bestuurder 365 Ug/L(0,85 promille). De bestuurder werd aangehouden en na verhoor en het in ontvangst nemen van een rijverbod van 5 uur is hij weer in vrijheid gesteld. De jongeman kan een geldboete tegemoet zien.

ALMKERK Een 20-jarige man uit Hank wordt ervan verdacht dat hij vrijdagavond 28 juli onder invloed van verdovende middelen een auto bestuurd heeft. Surveillerende agenten controleerden de man op de Voorstraat en vonden zijn gedrag vreemd. Alles wees op het gebruik van verdovende middelen en dat bleek ook zo. De man gaf dat ook toe. Op het politiebureau is van hem een bloedproef genomen en onderzoek op het NFI in Rijswijk moet aantonen of de man inderdaad onder invloed van drugs heeft gereden. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Gepakt voor rijden met ontzegging
WIJK EN AALBURG Een 34-jarige man uit Zaltbommel moest zaterdag 28 juli bij een alcoholcontrole op de Kromme Nol naar de kant om te blazen. De man had gedronken, maar bleef bij de ademanalyse later op het bureau onder de limiet. Wel bleek dat de man niet mocht rijden omdat hij tot november dit jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid had.
De man dacht de politie te slim af te zijn door de agenten een op zijn naam staand Belgisch rijbewijs te laten zien. Dat had hij onlangs aangevraagd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongelukkig ongeluk
DONGEN - Vrijdagmiddag 28 juli stonden enkele buurtbewoners op de Papaverstraat met elkaar te praten en stopte een 66 jarige buurman met zijn auto om aan dit gesprek deel te nemen. Op het moment dat de bestuurder uit zijn auto met draaiende motor wilde stappen begon de auto met behoorlijke snelheid ineens achteruit te rijden. De bestuurder hing daarbij half uit de auto. De auto raakte eerst een 68-jarige Dongenaar, reed vervolgens 3 kunststof Amsterdammetjes en een paal met straatnaambord omver om vervolgens tegen een boompje in een tuin tot stilstand te komen. De 68-jarige man liep schaaf- en vleeswonden op aan armen en benen en de onfortuinlijke automobilist hield vermoedelijk een gebroken been over aan het hachelijke avontuur.

Vermoedelijk heeft de automobilist de versnelling van de automaat in de achteruit gezet in plaats van de parkeerstand. De politie doet verder onderzoek naar het voorval.

Aangehouden voor beledigen agenten
OOSTERHOUT Een 36-jarige man uit Breda vond het zaterdagmorgen 29 juli even voor 04.00 uur kennelijk wel stoer om zijn vrienden te laten zien wat hij durfde. De man bevond zich op de Markt in een groepje mannen, liep daarvandaan en riep vervolgens beledigingen naar agenten die surveilleerden in het kader van horecatoezicht. Dit tot hilariteit van de anderen. De lol was snel over, want de Bredanaar werd aangehouden en kreeg op het bureau nog een bekeuring voor het feit dat hij geen identiteitsbewijs kon laten zijn.

Mannen aangehouden voor bezit gestolen kentekenplaten
RAAMSDONKSVEER Het vreemde gedrag van twee mannen aan de achterkant van een auto op de carpoolplaats aan de Kloosterweg trok vrijdagavond 28 juli de aandacht van surveillerende agenten. De mannen waren bezig met het vast- of losmaken van een kentekenplaat. Die bleek na een kort onderzoek al in 2004 in Klundert gestolen. In de auto vonden de agenten een plaat met hetzelfde kenteken. Omdat de mannen, een 21-jarige man uit Hooge Zwaluwe en een 32-jarige man uit Oosterhout, geen duidelijke verklaring hadden voor het feit dat ze een gestolen kentekenplaat in hun bezit hadden zijn ze aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Hennepkwekerij ontmanteld
RIJEN In een pand aan de Kempenbaan heeft de politie zondag 30 juli om 05.00 uur een daar aangetroffen hennepkwekerij ontmanteld. Een beveiligingsmedewerker had bij zijn ronde een opengebroken deur aangetroffen en maakte vervolgens de politie attent op een mogelijke hennepkwekerij. Op de begane grond troffen agenten een in werking zijn de kwekerij met 275 planten en op de eerste verdieping een grote hoeveelheid materiaal en grondstoffen voor een grote kwekerij. Een speciaal bedrijf is ingeschakeld om de zaak te ruimen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Man aangehouden voor vernielen autoruit
OOSTERHOUT De politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van een 43-jarige man uit Oosterhout. De man is zondag 30 juli rond 05.00 uur op de Braak bij een auto aangetroffen waarvan hij een ruit had ingeslagen. De man vertelde dat hij dit had gedaan om iemand uit de auto te bevrijden. Die iemand werd niet aangetroffen.
De man had ook een imitatie vuurwapen in zijn bezit. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt worden voor de inbraakpoging en het wapenbezit.

Man betrapt op bezit drugs
OOSTERHOUT - De politie te Oosterhout kreeg zondag 30 juli tegen 02.00 uur de melding dat er bij een horeca onderneming in de Klappeijstraat een bezoeker betrapt was op het bezit van vermoedelijk cocaïne.
Bij de toegangsvisitatie was door een portier bij een 26 jarige inwoner van Kaatsheuvel een wikkeltje cocaïne aangetroffen. DFe man is door de politie aangehouden en na verhoor op het bureau weer in vrijheidgesteld. Tegen hem wordt proces verbaal
opgemaakt.

Aangehouden voor baldigheid
WASPIK - Naar aanleiding van een melding zaterdagnacht dat een groepje fietsende jongeren na cafebezoek vanuit Waspik op weg naar huis baldadigheden aan het plegen waren zijn 2 mannen, een 26 jarige uit Waspik en een 19-jarige man uit s Gravenmoer aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Onderweg had een getuige de jongens gevolgd omdat zij vlaggenstokken van de muur hadden gehaald en deze in een sloot hadden gegooid. Kort voor hun aanhouding gooide een van hen een verkeersbord in de berm. Na verhoor zijn beiden huiswaarts gestuurd met de mededeling dat een nader onderzoek naar gepleegde baldadigheden wordt ingesteld.

Auteur: Jan Clarijs