Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - voor onmiddellijke publicatie

Duits Formule-3 kampioenschap op Lausitzring

HO-PIN TUNG WINT EN VERGROOT VOORSPRONG IN KAMPIOENSCHAP

2006-07-30

Klettwitz, 30 Juli 2006 - Dit weekend had het JB Motorsport team een perfect weekend op de Lausitzring waar ronde 13 en 14 van de Recaro Formule 3 Cup plaatsvonden op de enige ovaale baan op de kalender. De eerste race wist Ho-Pin Tung voor zich op te eisen en teamgenoot Ferdinand Kool kon de tweede race winnend afsluiten. Beide races waren enorm spannend en stonden in het teken van de vele inhaalmanoeuvres maar de uiteindelijke winnaar was Ho-Pin Tung die zijn voorsprong in het kampioenschap kon uitbouwen. Ho-Pin: "De eerste race was super, heel tactisch heb ik gereden om in het eind toe te slaan. De tweede race lag ik ook goed maar had ik in bocht 2 last van overstuur en vloog er bijna af".

KWALIFICATIE
Ondanks dat een ovaale baan compleet anders is als alle andere circuits op de Recaro F3 kalender was het JB Motorsport team toch weer het sterkste team. Voor de eerste race kwalificeerden Ferdinand Kool en Ho-Pin Tung zich als tweede en derde en de tweede kwalifikatiesessie sloten de JB Motorsport teamgenoten af op pole position (Kool) en op plek drie (Tung).

HO-PIN: "Er was ontzettend veel verkeer op de baan. Ferdinand en ik werkten goed samen om zo gebruik te maken van elkaars slipstream. Aan het eind maakten we een fout door Cyndie Allemann te laten profiteren van onze slipstream waardoor ze de pole position behaalde. Tweede en derde startplek is een mooie uitgangspositie voor ons. Bij de tweede kwalifikatie maakten we niet dezelfde fout en had had ik wederom de derde tijd. Gisteren had ik ook gewonnen vanaf plek drie, dus vandaag ga ik het ook weer proberen!".

RACE-1
Ho-Pin won de spectaculaire eerste race van het weekend op de Lausitzring Oval. Vanaf de derde plek reed hij conservatief rond en spaarde daarmee zijn banden. Vanaf de tweede helft kon Ho-Pin zich gaan opwerken naar voren en kon zo negen ronden voor het eind de leiding overnemen en deze niet meer afstaan en zo de zesde overwinning van het seizoen scoren.

HO-PIN: "Het was een geweldige race. In het begin deed ik het rustig aan om zo tactisch mijn banden te sparen om later wat aanvallender te kunnen rijden. De laatste negen ronden was ik de leider en kon zo tactisch de overwinning pakken. Helaas is Joey Foster er niet bij want ik had liever samen met hem gevochten voor het kampioenschap".

RACE-2
Wederom was op zondag het JB Motorsport team het team om te verslaan. Met Ferdinand Kool op pole en Ho-Pin op de derde startplek pakten ze al snel de leiding van de race om zo samen constant op kop te rijden met gebruik van elkaars slipstream. Overstuur in bocht twee bij Ho-Pin zorgde ervoor dat hij vanaf de kop terug viel naar plek zeven maar gelukkig nog de Lola op de baan wist te houden. Dat Ho-Pin een keertje niet won voor JB Motorsport zorgde teamgenoot Ferdinand Kool er nog voor dat het team de helft van alle deelgenomen races dit seizoen heeft gewonnen.

HO-PIN: "Ik had een goede race en lag constant voorop. Helaas had ik opeens gigantisch overstuur in bocht twee waardoor ik terugviel naar plek zeven. Ik moest zelfs bijremmen om de auto uit de muur te houden. Jammer want ik had deze race makkelijk als eerste of tweede kunnen eindigen".

----------
Kampioenschap: 1. Ho-Pin Tung (96) 2. Joey Foster (76) 3. Ferdinand Kool (69) 4. Nico Hulkenberg (62) 5. Harald Schlegelmilch (53)

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht