Politie Zuid-Holland-Zuid

30/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 30-07-2006 o persberichten district II weekend

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING
LEERDAM Op donderdag 27 juli omstreeks 11.45 uur is een 13-jarige jongen uit Leerdam op de fiets aangereden door een auto. De bestuurder van de wagen reed vervolgens door. De 13-jarige jongen reed op de fiets op de Quirinus de Palmelaan. Hij wil op een gegeven moment naar links maar een achteropkomende auto wil hij voor laten gaan. De bestuurder van de achteropkomende auto wuift echter dat de 13-jarige fietser door kan rijden. Als hij dit doet, wordt hij toch aangereden in de linker flank. De jongen viel van zijn fiets. Hij raakte niet gewond. Zijn fiets raakte wel beschadigd: de trapper is krom en de beugel van het spatbord verbogen.
De jongen heeft een goed signalement door kunnen geven van de auto en de personen er in. Het gaat vermoedelijk om een zwarte Volkswagen Golf. Op de zijkant van de auto stonden vlammen in de kleuren geel en rood. In de auto zaten twee personen. De bestuurder werd zon 20 jaar oud geschat en had een blauwe pet met een wit teken op. Ook zat er een bijrijder in de auto.
De politie wil graag dat getuigen van dit incident of mensen die hier meer van weten, zich melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

MISHANDELING, VERNIELING EN BELEDIGING
ALBLASSERDAM De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 juli op zaterdag 29 juli een 34-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op de Van Eesterensingel. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas. De 17-jarige kreeg een belletje van zijn ex-vriendin dat zij met een vriendin op straat lastig werd gevallen door de 34-jarige. Dit was op de Dam. De jongen ging met een vriend naar buiten en zei de 34-jarige weg te gaan. Ook gaf hij hem een duw. De verdachte zou direct uitgehaald hebben naar de jongeman. Vervolgens holde hij weg. Een achtervolging volgde. De 34-jarige werd achterna gezeten door de 17-jarige en zijn vrienden. Om ze af te wimpelen, zou de 34-jarige met stenen achterom hebben gegooid. Hierbij is mogelijk ook terug gegooid door de jongeren. Hierdoor raakten autos beschadigd in de Vroegestraat. Op de Van Eesterensingel werd de verdachte aangehouden door de politie die toen ter plaatse was. In de politiebus beledigde hij de twee agenten. Na verhoor is de man op zaterdagmiddag 29 juli heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de beschadigde autos hebben al drie eigenaars aangifte gedaan. Met namen de ruiten van de autos sneuvelden of raakten beschadigd.

VERDACHT VAN HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Een 37-jarige man uit Gorinchem is zaterdagochtend 29 juli aangehouden in de Prins Bernhardstraat op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw hardhandig hebben vastgepakt en vastgehouden na een ruzie met elkaar. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden. De vrouw heeft aangifte gedaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VOOR TWEEDE KEER GESNAPT
PAPENDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Papendrecht is zondagochtend 30 juli voor de tweede keer met drank op achter het stuur gesnapt. Hij had eerder die nacht al een rijverbod gekregen van de politie Rotterdam-Rijnmond. Ook werd toen zijn rijbewijs ingevorderd. Op zondagochtend werd de bestuurder echter weer gecontroleerd op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De bestuurder bleek dezelfde persoon te zijn die in Rotterdam (Botlekgebied) was aangehouden terzake rijden onder invloed. In Rotterdam blies de verdachte1,1 promille (500 ugl). Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 9 uur. Dit rijverbod zou aflopen op zondagmiddag omstreeks 14.17 uur. Maar de 21-jarige werd in de kraag gevat in zijn woonplaats Papendrecht. Dit keer blies hij 0.9 promille (395 ugl). Voor beginnend bestuurders (iedereen die korter dan vijf jaar zijn/haar rijbewijs heeft, ongeacht de leeftijd!) geldt een maximum van 0,2 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden tijdens een rijverbod, rijden met een ingevorderd rijbewijs en wederom rijden onder invloed.

VROUW RAAKT GEWOND AAN TEEN DOOR SCHRIKDRAAD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
MOLENAARSGRAAF Op vrijdag 28 juli omstreeks 11.30 uur liep een 52-jarige vrouw uit Heerjansdam vanaf een bank naar het trottoir op de Graafdijk Oost. Zij stak de straat over naar haar auto en wachtte bij haar auto om een vermoedelijke legerjeep voorbij te laten rijden, alvorens het portier van haar auto te openen. Deze legerjeep reed vanuit de richting Vuilendam in de richting van de Dorpsstraat in Molenaarsgraaf. Toen de legerjeep haar voorbij reed, hoorde zij een geluid alsof er iets werd afgeschoten. De 52-jarige vrouw droeg teenslippers. Plotseling voelde zij iets om haar grote teen draaien en ze voelde een hevige pijn. Het bleek dat er een oranje koord om haar teen zat gewikkeld dat haar teen ernstig verwondde. Het vlees tussen de tenen was ingescheurd en het vel en vlees van haar grote teen gedeeltelijk weggeschuurd. Het koord bleek een zon 60 meter lang oranje koord te zijn met daarin ijzerdraad verwerkt, zogenaamd schrikdraad.
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij worden verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mensen die meer weten van dit incident worden verzocht zich te melden. Personen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.