Politie Zuid-Holland-Zuid

30/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 30-07-2006 o persberichten district I weekend

MAN BEROOFD
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 28 juli op zaterdag 29 juli tussen 03.30 en 03.45 uur vermoedelijk het slachtoffer geworden van een beroving. De politie kreeg om 03.45 uur de melding dat er een man met bebloed gezicht op straat lag. Dit was op de Voorstraat. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een gebroken neus heeft en een aantal tanden mist. De man verklaarde kort aan de politie dat hij was beroofd van zijn mobiele telefoon. Vermoedelijk is dit gebeurd in een steegje aan de Pelserstraat.
Getuigen die iets gezien hebben of meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

HELING
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 28 juli een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Jacob van Ruysdaelstraat. De man reed op een fiets zonder origineel slot. Agenten hielden hem staande. Na controle van de fiets bleek die als gestolen te boek te staan. De man verklaarde de fiets op straat gekocht te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUZIE
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 juli op zaterdag 29 juli een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Galileilaan. De man kwam met zijn neef en diens vriendin uit een horecagelegenheid in Sterrenburg. Op straat schreeuwden ze luid naar elkaar en het leek alsof ze ruzie hadden. De politie stopte en vorderde de 25-jarige een andere richting op te gaan. Dit om de openbare orde op straat te herstellen. Hij luisterde echter niet. Ook niet na meerdere vorderingen. Hij nam een dreigende houding aan tegenover de agenten en toen zijn neef op hem in wilde praten, kreeg die een flinke trap. De agenten grepen in, brachten de man naar de grond en hielden hem aan. Hierbij uitte hij allerlei verwensingen naar de agenten. Hij werd ingesloten en op zaterdagmiddag 29 juli heengezonden met een dagvaarding.

BROER EN ZUS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 28 juli op zaterdag 29 juli aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. In een horecagelegenheid aan de Houttuinen kregen de twee woorden waarna de 25-jarige meerdere vuistslagen in zijn gezicht zou hebben gekregen. De beveiliging greep in en zette beide heren buiten. De politie werd ingeschakeld die de 21-jarige aanhield. Zijn 26-jarige zus was het hier niet mee eens en bemoeide zich met de aanhouding. Hierop werd zij ook aangehouden. Na insluiting zijn beiden op zaterdag 29 juli heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN MISHANDELING EX
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 28 juli op zaterdag 29 juli aangehouden in de Roerdompstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij wilde graag nog eens met haar uit maar zij weigerde dit vervolgens. Vervolgens werd ze meerdere keren in het gezicht geslagen. De politie werd gealarmeerd die de man aanhield en insloot. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Op zaterdagmiddag 29 juli is de man in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN INSLUIPING
DORDRECHT De politie heeft zaterdagavond 29 juli een 19-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in de Bisschopstraat. Hij wordt verdacht van insluiping in een woning in de Willy Martensstraat op 27 juli j.l. Via een openstaande schuifpui werd een portemonnee met contact geld weggenomen. De 19-jarige werd verdacht van de diefstal omdat daar aanleiding toe was. Ook wordt hij verdacht van insluiping in een verzorgingstehuis aan de Markettenweg op 26 juli j.l. Hier zou hij geld hebben weggenomen van een persoon. De 19-jarige zou binnengekomen zijn door een openstaand raam en toen betrapt zijn door een verzorgster. Hij wist toen weg te komen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RUIT IN TREIN VERNIELD
DORDRECHT De politie heeft zaterdagavond 29 juli een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op het treinstation van Dordrecht. De man had ruzie gehad met zijn vriendin in de trein. Vervolgens was hij zo boos geworden dat hij een klapdeur die niet meewerkte een klap gaf waardoor deze vernield raakte en de ruit ervan kapot sprong. Zijn arm haalde hij hierdoor open en een 81-jarige man uit Oss die ook in de trein zat, raakte gewond aan zijn hoofd door rondvliegende glassplinters. De verdachte werd aangehouden omdat hij op het station niet wilde blijven staan teneinde het verhaal duidelijk te krijgen wat er nu precies was gebeurd in de trein. De man wilde iedere keer weggaan. Uiteindelijk werd hij aangehouden en ingesloten. Het onderzoek wordt overgenomen door de spoorwegpolitie.

VERDACHT VAN INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Reeweg Oost. Hij wordt verdacht van inbraak in een sportcomplex aldaar. Een beveiligingsbedrijf kreeg melding van een inbraakalarm en nam een kijkje. Er bleek een ruit te zijn vernield. De beveiliger trof op het terrein de 23-jarige aan die een wazig verhaal had en een bebloede arm. De jongeman werd in verzekering gesteld. Op het terrein werden sporen veilig gesteld die zullen worden onderzocht.

TAXICHAUFFEUR BEDREIGD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli twee mannen van 26 en 27 jaar uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Stratosfeerstraat. Een taxichauffeur haalde de twee op in Rotterdam voor een rit naar Dordrecht. In de Stratosfeerstraat moest het tweetal 70 euro afrekenen. Dat weigerden ze. Ze stapten allebei uit met de mededeling dat ze in de flat geld gingen halen. Toen ze terugkwamen, liep een van de mannen op de taxichauffeur af en bedreigde hem met een mes. De chauffeur zette het op een rennen naar zijn auto en belde de politie. Die kwam ter plaatse en hield de mannen aan. Ook werd bij de 26-jarige een mes in beslag genomen. Ze zijn in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Houttuinen. Hij wordt verdacht van het geven van een kopstoot aan een bezoeker in een horecagelegenheid aldaar. Ook zou hij een portier een vuistslag hebben gegeven nadat die hem eruit had gezet omdat hij mensen lastig viel in de zaak. De politie schoot te hulp en hield de man aan. Zowel de portier als de bezoeker hebben aangifte gedaan. De verdachte is op zondag 30 juli na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 20-jarige jongeman uit Dordrecht is in de vroege morgen van zondag 30 juli aangehouden wegens rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd door de politie staande gehouden op het J.P Heijeplein. Na een blaastest bleek de jongeman teveel gedronken te hebben: 1,0 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor beginnend bestuurders (iedereen die korter dan vijf jaar zijn/haar rijbewijs heeft, ongeacht de leeftijd!) 0,2 promille is. Ook bleek hij al eerder de fout in gegaan te zijn met rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de 20-jarige kreeg een rijverbod van 6 uur.