Politie Zuid-Holland-Zuid

30/7 Hoeksche Waard

, 30-07-2006 o persberichten district III

MEISJE KRIJGT KOPSTOOT
OUD-BEIJERLAND De politie heeft vrijdagavond 28 juli een 38-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op de Oost Voorstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarig meisje uit Oud-Beijerland. Zij zat daar met vrienden op een terras. De 38-jarige maakte opmerkingen tegen de meiden waar ze niet op reageerden. Vervolgens begon de man hen uit te schelden en te bedreigen. Ze vroegen de man te stoppen. Nadat de man even weer was gaan zitten, stond hij weer op en gaf uit het niets de 17-jarige een kopstoot. De politie werd gebeld die direct kwam. Diverse getuigen hadden het voorval gezien. De man werd aangehouden en ingesloten. Na een nachtje cel is hij op zaterdagmorgen 29 juli heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN VERNIELING
OUD-BEIJERLAND Zaterdagavond 29 juli tussen 23.30 uur en 0.00 uur is een ruit ingegooid van een woning aan de Anemoonstraat in Oud-Beijerland. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Buurtbewoners hoorden een klap waarna de politie werd gealarmeerd. Ook werd er rond bovengenoemde tijdstippen een groepje jongeren gehoord bij de woning. Zij waren op de brommer. Mogelijk hebben zij iets met de vernieling te maken.
De politie zoekt getuigen van deze vernieling. Mensen die iets gezien hebben of meer weten over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Men kan dan vragen naar de recherche in Oud-Beijerland.

GESNAPT MET DRANK OP
OUD-BEIJERLAND De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli een 33-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden in de Prinses Irenestraat. Surveillerende agenten zagen de man in de auto rijden op de Oostdijk. Het viel de agenten op dat de bestuurder met vrij hoge snelheid reed en ook met die snelheid overstak en bochten nam. De agenten gingen er achter aan. In de Prinses Irenestraat had de bestuurder de auto in een parkeervak gezet. Toen de agenten lang reden probeerde de 33-jarige zich verborgen te houden. Hij stapte niet uit. De politie keerde en op dat moment stapte de bestuurder wel uit en rende de struiken in. Een speurhondengeleider kwam ter plaatse en riep tot drie keer toe dat de verdachte zich moest laten zien anders zou de hond worden ingezet. Na de derde keer koos de 33-jarige eieren voor zijn geld en kwam tevoorschijn. De politie liet de man blazen. Hij blies een Fail, 1,2 promille (515 ugl) terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL BESTELBUS
OUD-BEIJERLAND In een woning aan de Zinkweg is op zaterdag 29 juli tussen 14.45 en 23.45 uur ingebroken. De achterdeur van de woning was vermoedelijk niet afgesloten. Uit het huis werden reservesleutels en autopapieren weggenomen waarna de voor de woning staande zwarte Nissan bestelbus werd gestolen. Het gaat om een Nissan Primastar bestelauto met het kenteken 43-BT-PH. De eigenaar heeft aangifte van diefstal gedaan.