Politie Drenthe

Zondag

Assen, 30-07-2006

Lijk aangetroffen
EMMEN - In een woning aan de Torflang is zondagmorgen door agenten een lijk aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf en heeft de omgeving afgezet ivm het sporenonderzoek. In de loop van zondag volgt nadere berichtgeving

Bloedproef afgenomen van gewonde fietser
In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 16-jarige fietser gewond toen hij ter hoogte van de Oude Meerdijk de Statenweg overstak. Een naderende 20-jarie automobilist uit Emmen kon hem niet meer ontwijken en reed de jongen aan. De jongen werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. Daar werd ook een bloedproef van hem afgenomen. (06166471)

Ongeval met letsel
NIEUWLANDE Een 48-jarige man uit Emmen reed zaterdagavond over de A37 en haalde een voor hem rijdende bestuurster in. Hij schatte de afstand verkeerd in maakte een forse stuurbeweging waardoor hij in de slip kwam. Hij raakte de voor hem rijdende 28-jarige bestuurster uit Veenoord die ook in de slip kwam en met haar auto over de kop sloeg. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-166408)

Bromfietser onder invloed
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een 17-jarige knaap uit Emmen op zijn snorfiets over de Hoofdstraat rijden. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben en als beginnend bestuurder had hij teveel alcohol in zijn bloed. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring. (06-166502)

Alcomobilisten
BEILEN Agenten zagen in de vroege zondagochtend een 26-jarige man uit Garminge over de Linthorst Homansweg rijden. Controle wees een alcoholpromillage uit van 2,2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-166512)

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een alcoholcontrole gehouden aan de Grote Kerkstraat. Een 32-jarige man uit Geesbrug werd daar gecontroleerd en hij had een te hoog alcoholpromillage, namelijk 0,6. Hij kreeg een transactie van 220 aangeboden. (06-166437)

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een man rijden over de Middenveldweg. Deze 20-jarige bestuurder uit Hoogeveen bleek als beginnend bestuurder een te hoog alcoholpromillage te hebben, namelijk 0,4. Hij kreeg een transactie aangeboden van 220. (06-166500)

Politiebikers betrappen vandaal
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag zagen fietsende agenten een 17-jarige knaap uit Westerbork met vlaggetjes over het Koopmansplein lopen. Het bleek dat hij deze had weggenomen en vernield bij een nabij gelegen winkel. De jongen is aan zijn moeder overgedragen. (06-166477)

Letsel na geweld op TT-circuit
ASSEN Zaterdagavond werd een 30-jarige man uit Oostburg zodanig in zijn gezicht geslagen dat hij gewond werd overgebracht naar het UMCG. Voor deze mishandeling werd even later op het circuit een 33-jarige man uit Ravenswoud aangehouden. (06-166415)

Mannen aangehouden door politie
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag werden vijf mannen uit Veenoord, Nieuw Amsterdam en Coevorden aangehouden. Aanleiding was en vechtpartij eerder die nacht aan de Schooldijk. De mannen, in de leeftijd van 23 tot 45 jaar zijn voor verhoor ingesloten. Twee mannen uit Veenoord liepen letsel op (een is 18 jr, van de andere is leeftijd nog onbekend). De aanleiding is vermoedelijk dat een van de slachtoffers per ongeluk tegen de fiets van een van de verdachten is aangelopen. (06-166516)

Caravan in brand
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag raakte een caravan aan de Maaier in brand. De 71-jarige eigenaar is voor een nog onbekend bedrag gedupeerd. Oorzaak van de brand is niet bekend. (06-166444)

Politie treft harddrugs aan
EMMER COMPASCUUM Voor de tweede opeenvolgende nacht werd in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden met drugs in zijn bezit. Nu werd hij gecontroleerd aan het Kanaal B ZZ. Hij had een kleine hoeveelheid weed en cocaïne bij zich evenals de nacht ervoor. Van hem werd ook een bloedproef afgenomen. (06-166463)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.