Dragon Productions en Fitness First presenteren:

workshop Feel the Spirit en kom (terug) in je eigen vrouwelijke kracht

AMSTERDAM, 20060730 -- Laat jij de buitenwereld zien hoe je in je vel zit? Of verberg je dat - bewust of onbewust - door je manier van bewegen? Choreografe en danseres Maggie Boogaart laat vrouwen en meiden hun kracht en manier van bewegen (her)ontdekken in de workshop " Feel the Spirit!".


Sporten en bewegen is fijn.
Je krijgt meer energie, hebt minder last van stress en je concentratie en zelfvertrouwen worden verhoogd. Vaak voel je je alsof je de hele wereld aan kunt na het sporten. Om dit gevoel dóór te voeren van 'body' naar 'spirit', om je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk fit, krachtig en zelfverzekerd te (blijven) voelen, heeft Maggie een workshop ontwikkeld waarin beiden verbonden worden.

Veel vrouwen verbergen hun eigen persoonlijkheid door zich aan te passen aan allerlei personen, regels, sociale of culturele wetten. Bijvoorbeeld door 'netjes' te gaan zitten, met gekruiste benen of door vooral stil te zijn, 'zoals het een vrouw betaamt'. Maar onder die aangepaste manier van doen, zit hun eigen, natuurlijke kracht en hun eigen, persoonlijke manier van bewegen. Bij 'Feel the Spirit!' krijgt iedereen de kans om die tot uiting te laten komen.

Tijdens de workshop maakt Boogaart de vrouwen attent op hun eigen lichaamshouding en lichaamstaal en wat ze daarmee (kunnen) uitdragen.

'Feel the spirit!' & kom (terug) in je eigen vrouwelijke kracht', is het motto van de danseres en choreografe.

Aan het begin van de workshop kan elke vrouw aangeven wat ze zou willen uitdrukken met haar lichaam. Daarna gaat iedereen groepsgewijs aan de slag. Er worden o.a. ademhalingsoefeningen gedaan, gewerkt aan krachtopbouw en er wordt geswingd. De deelnemers krijgen hierbij regelmatig de kans om elkaar aan te moedigen of feedback te geven. Daarnaast worden er ook ontspanningsoefeningen gedaan en een visualisatieoefening. Wat hierbij ontdekt wordt, kan daarna worden verwerkt op een werkblad dat elke deelnemer ontvangt.

Wie aan de workshop mee wil doen, moet sportkleding, gympen én hoge hakken meenemen. Want het lopen op hakken - op rustige en op swingende muziek - maakt ook onderdeel uit van de workshop.

De workshop wordt gegeven bij Fitness First, de grootste fitnessketen ter wereld, met 18 filialen in Nederland. Bij de prijs is een daglidmaatschap voor gratis gebruik van koffie, thee, fris en vers fruit, sauna en stoombad en gebruik van fitnessapparatuur inbegrepen.

De workshop duurt 3 uur, inclusief korte pauze.

Er kunnen maximaal 15 vrouwen aan 'Feel the Spirit!' deelnemen per workshop. Door te werken in kleine groepen is zo de aandacht voor de individu
en kans op persoonlijke ontdekkingen maximaal.

Wie aan de workshop mee wil doen, kan zich inschrijven bij:
www.dragonproductions.nl of www.fitnessfirst.nl




Ingezonden persbericht