Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Go-Fast rookie Renger scoort weer op Speedway!

KLETTWITZ, 30 JULI 2006 - "Ladies and gentlemen, start your engines!", riep de Duitse autosportlegende Jochen Mass vandaag vlak voor de start van de Formule 3 speedwayrace op de Lausitzring. Het 30 ronden tellende racespektakel ging in Amerikaanse stijl van start.. Na een sterke inhaalrace die hij startte vanaf de negende plek, zag Renger van der Zande vanmiddag zijn inspanningen bekroond met een mooie vierde plaats. Net als gisteren, werd ook in deze tweede ovalrace van dit weekend continue stuivertje gewisseld door alle achttien coureurs. De uitslag van deze race, die wederom ultraspannend was, toonde het hoge competitieniveau van de Recaro F3 Cup van dit moment: alle achttien rijders finishten binnen slechts drie seconden van elkaar!

De sleutel van het succes is om op het juiste moment gebruik te maken van de slipstream van je voorganger, zonder de andere rijders achter je te laten profiteren van dit voordeel. In de kwalificatie bleek dit geen koud kunstje, omdat niemand een ander dit cadeautje wilde geven. Op slechts vier tienden van een seconde van de pole position kwalificeerde Renger zich vanmorgen op de negende plaats. Na weer een bliksemstart mengde de rookie van het Seyffarth Mercedes team zich direct in het geweld vooraan. Lange tijd reed Renger zelfs op de tweede plaats, maar in de eindfase gaf de 'banking' op de EuroSpeedway Lausitz hem geen kans meer om de leiding over te nemen. Met het mes tussen de tanden opende Renger nog een slotoffensief. Maar de fotofinish toonde dat Renger uiteindelijk als vierde over de meet kwam, met een verschil van drie tienden van een seconde.

Renger en zijn team waren uitermate tevreden over het resultaat van dit weekend. Een derde plaats gisteren en een vierde plaats vandaag was een zeer goede prestatie voor een eerste deelname aan deze spannende Speedway discipline. Het Seyffarth team toonde andermaal aan een competitieve auto neer te kunnen zetten, gezien ook de goede resultaten van Renger's teamgenote Cyndie Allemann ( tweemaal podium).

Direct na het vallen van de vlag is de jonge Q Dancer in zijn Mercedes-Benz C 220 CDI sportcoupé zuidwaarts naar Oostenrijk gereden. Daar zal Renger zich op de Salzburgring zich met zijn team gaan voorbereiden op de race van half september. Over anderhalve week rijdt hij eerst nog in Nederland in Assen op de Rizzla Racing Days.

Renger: "Hoewel ik moet toegeven dat ovalracen in de F3 toch best een beetje 'living on the edge' is heb ik echt genoten van deze ervaring in mijn F3 leerjaar. Je gaat echt de hele race volgas! Maar uiteindelijk is het net alsof je in een casino bent beland. We kwamen vandaag echt zesbreed over de finishlijn gereden. 'Job well done' voor het team dus, want net als vorig jaar hadden ze de zaakjes goed voor elkaar! Nu ga ik alvast onderweg naar onze testsessie in Oostenrijk. Gelukkig heb ik mijn Playseats racesimulator meegenomen, zodat ik me morgen goed kan vermaken en voorbereiden op de voor mij nieuwe Salzburgring!"

UITSLAG RACE 02 EUROSPEEDWAY LAUSITZ:

01. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, 25:42.338
02. Harald Schlegelmilch (LAT), HS Technik, + 0.017s
03. Cyndie Allemann (SUI), SMS Seyffarth, + 0.336s
04. RENGER VAN DER ZANDE (NED), SMS SEYFFARTH, + 0.369s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA VEERTIEN RACES:

01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 96 punten
02. Joey Foster (GBR), HS Technik, 76 punten

03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, 69 punten 06. RENGER VAN DER ZANDE (NED), SMS SEYFFARTH, 50 PUNTEN