Ingezonden persbericht

Persbericht

Studenten en ama`s integreren op het water

Van 31 juli tot 4 augustus en van 23 tot 27 augustus organiseert Aeolus twee zeilkampen met alleenstaande minderjarige asielzoekers. "Heel Nederland praat over integratie, maar wij gaan gewoon voor onze lol met elkaar op vakantie." Aldus Ilze Smit, vrijwilliger bij Aeolus. "En ik kan me zomaar voorstellen dat dit veel beter werkt dan een inburgeringscursus waar je leert dat Nederlanders hun tuintje het liefst opgeruimd zien. Dat kan toch niet werken, samen werken op het water voor het plezier lijkt mij de beste manier?" Niet zeiken maar zeilen! Dat zou het motto kunnen zijn van zeilstichting Aeolus. Een enthousiaste club van 150 studenten die al 25 jaar vakantiekampen vaart met jongeren die om verschillende redenen niet normaal op vakantie kunnen. Ook dit lustrumjaar staan er weer 15 bijzondere kampen op de rol.

Een korte opsomming: Aeolus vaart deze zomer ook kampen met Humanitas, een mytylschool voor kinderen met een handicap, autisten, jongeren uit de crisisopvang, adhd-ers en kinderen uit gezinsvervangende tehuizen.

Geen hoogdravend idealisme bij Aeolus, maar er samen een geweldige tijd van maken, daar draait het om.

In 25 jaar heeft Aeolus een goed lopende organisatie opgebouwd met een klein kantoor in Groningen, eigen materiaal en een stevige financiële basis. Toch draait alles nog steeds om de inzet van de vrijwilligers. "Uit heel Nederland weten de zeilende studenten Aeolus te vinden, maar we willen er natuurlijk altijd meer bij. Goede zeilers mogen altijd bellen!" Mensen die beweren dat studenten niet meer zijn te porren voor vrijwilligerswerk vergissen zich gelukkig. "Maar ja, een week zeilen met ama`s is toch ook veel leuker dan een werkgroep van de jonge democraten over integratie? Wij gaan gewoon aan de slag. En zo gaat het ook op kamp."

Aeolus viert dit jaar het lustrumfeest door bijzondere zeiltochten te organiseren. En aan het eind van het seizoen zal er uiteraard met alle vrijwilligers een groot feest gevierd worden!


---

Noot: