Gemeente Zoetermeer

Tijdelijke fietscrossbaan in Palenstein

Op eigen risico fietscrossen

In Palenstein is het in de loop van de volgende week lekker crossen geblazen op de fiets. Vanaf maandag 31 juli wordt aan het Rakkersveld begonnen met de aanleg van een tijdelijke fietscrossbaan. Deze komt naast het hekwerk te liggen dat bedoeld is als afscherming van het braakliggende terrein waar later dit jaar de Brede School wordt gebouwd.

De tijdelijke crossbaan is alleen toegankelijk met (gewone) fietsen en gebeurt geheel voor eigen risico.

Er is gedurende de week van maandag tot en met donderdag toezicht door vrijwilligers van de ploeg van omgevingsvaklieden. Deze vrijwilligers zijn er op de aangegeven dagen van 10.00-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur. De vrijwilligers zijn geen EHBOers; hooguit kunnen zij hier en daar een pleister aanbrengen of wat praktische hulp bieden.

De fietscrossbaan wordt op woensdag 9 augustus officieel geopend door de wijkmanager van Palenstein. De wijkmanager deelt dan ijsjes uit aan kinderen die komen fietscrossen.

De fietscrossbaan waar je voor eigen risico kunt crossen blijft geopend zolang het mogelijk is. Dit is afhankelijk van het tijdstip waarop de bouw (september) begint van de Brede School en op welk deel van het terrein.