Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 31-07-2006

Politie bekeurt bestuurder voor rijden zonder rijbewijs NIJEVEEN Zondagavond werd een 30-jarige autobestuurder uit Meppel bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De man reed over het Kolderveen toen hij gecontroleerd werd. (06-166612)

Man met knuppel vernielt auto
ASSEN Terwijl haar echtgenoot zondagmiddag bezig was met etaleren van hun zaak in de Oudestraat, werd zijn echtgenote buiten beledigd door een passerende jongeman op de fiets. Het echtpaar herkende de man, met wie ze al eerder moeilijkheden hadden gehad. De man reed door doch kwam later op zijn fiets terug met een honkbalknuppel in de hand. Toen de eigenaar van de winkel op hem af liep nam de man direct de benen maar sloeg een deuk in de auto van de winkelier. De politie stelt een onderzoek in. (06-166600)

Politie houdt vernieler en ruziënde mannen op heterdaad aan EMMEN Zondagavond werd een 21-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden terzake vernieling. Surveillerende agenten zagen dat de man tijdens het Cest la Vie festival op de Hoofdstraat, zonder enige reden, een tuinstoel kapotsloeg op de grond. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. (06-166623)

Tijdens het festival werden zondagavond twee mannen aangehouden. De heren kregen het met elkaar aan de stok in de Monetpassage. De 24-jarige Emmenaar en zijn 30-jarige uit Tweede Exloermond afkomstige opponent moesten door de politie gescheiden worden. Toen de ruzie hierna nog doorging werden beide mannen aangehouden en ingesloten. (06-166604)

Twee Emmenaren, 25 en 27 jaar en een 46-jarige man uit Nieuw Schoonebeek werden in de nacht van zondag op maandag aangehouden als verdachten van mishandeling. Zij worden er van verdacht een 28-jarige man uit Emmen te hebben mishandeld. Deze werd door omstanders hevig aan zijn hoofd bloedend, gevonden aan de Minister Kanstraat. Op aanwijzing van getuigen konden de drie verdachten aangehouden worden. Het slachtoffer moest zich met diverse kneuzingen in zijn gezicht en een mogelijke kaakfractuur onder doktersbehandeling stellen. Onderzoek volgt. (06-166647)

Op de kermis aan de Hondsrugweg werden zondagavond een 17-jarige jongeman uit Barger Compascuum en een 18-jarige jongeman uit Zwartemeer aangehouden. Beide heren waren betrokken geweest bij een vechtpartij en hadden een mes bij zich. Omdat deze messen niet verboden waren maar de gemeente Emmen in zijn APV verbied steekvoorwerpen bij zich te dragen werden de mannen hiervoor bekeurd. (06-166634)

Politie houdt oplichter op heterdaad aan
ASSEN Omdat een 39-jarig man uit Bolsward getankt had zonder te betalen werd hij zondagavond op heterdaad aangehouden. De Fries tankte bij een pompstation aan de Industrieweg en vertelde daar dat hij zijn bankpas kwijt was. Omdat een oplettende pompbediende hem herkende als de man die dit vaker deed, belde ze de politie. Een eerste onderzoek leerde dat de man in Noord Nederland nog zeven keer getankt had zonder te betalen. De verdachte werd ingesloten en inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (06-166579)

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

ANNERVEENSCHE KANAAL Zondagmiddag werd een 49-jarige man aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Zijn 46-jarige echtgenote verklaarde door hem geslagen te zijn. De man werd inverzekering gesteld. (06-166564)

Zoon aangehouden terzake mishandeling
NOORDSCHESCHUT Zondagavond werd een 16-jarige jongen aangehouden als verdachte van mishandeling. Zijn ouders moesten de hulp van de politie inroepen nadat de jongeman weigerde achter de computer weg te gaan. Dit resulteerde in een ruzie tussen zoon en vader waarbij laatste mishandeld werd. De jongeman werd ingesloten. (06-166578)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280