Efficiënter beheer en exploitatie met de Brede School-service

Iss nederland

De Brede School is hard op weg een vast onderdeel van de sociale infrastructuur van Nederland te worden. Een Brede School is een samenhangend netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezin, met de school als middelpunt. Inhoudelijke samenwerking tussen scholen en andere instellingen is hét kenmerk van Brede Scholen.
De groei van Brede Scholen betekent echt niet dat er geen knelpunten zijn. Naast een tekort aan financiële middelen blijkt vooral het beheer en exploitatie problemen te geven. Het blijkt voor het beheer in de praktijk lastig concrete afspraken te maken met de werkvloer.

ISS Facility Services komt met eenvoudige oplossingen voor deze scholen waarbij het uitgangspunt is dat ISS het beheer en de exploitatie overneemt. Zo kan de school zich volledig richten op haar core business. Wij zetten bij de school personen neer die de rol hebben van een conciërge, maar met de professionele kennis van een facilitair manager, aldus Ton Kersten, National Accountmanager bij ISS Facility Services die, samen met Rob Bracht, gespecialiseerd is in dit onderwerp.

Het is de moeite waard ernaar te streven dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de faciliteiten in de Brede School. Rob Bracht geeft een voorbeeld: Heel veel gemeenten hebben een tekort aan sportfaciliteiten. Bij de faciliteiten van een Brede School kun je de exploitatiekosten omlaag brengen door efficiënt te exploiteren. ISS Facility Services kan vrijwel alle facilitaire diensten die nodig zijn binnen een school integraal leveren, zoals receptiediensten, groenvoorziening, schoonmaak, glasbewassing, vuilafvoer, sanitair, technisch beheer en onderhoud, beveiliging. Wij nemen deze zorg van de besturen weg. Wij doen waar wij goed in zijn, het bestuur kan zich volledig focussen op de ontwikkeling van het kind. Het is een win-win-situatie.

Over ISS Facility Services
ISS Facility Services is de grootste facilitaire organisatie in Nederland en onderdeel van de wereldwijde ISS Group. Er werken ruim 21.000 professionals bij ISS en het staat daarmee in de top 10 van grootste werkgevers in Nederland. ISS realiseerde in 2005 een omzet van 437 miljoen euro. ISS verdeelt haar diensten over vier pijlers, Catering, Cleaning, Office Support en Property Services. Deze diensten worden ook geïntegreerd aangeboden. Dit leidt tot maximale synergie in de dagelijkse uitvoering en kostenbesparingen terwijl het kwaliteitsniveau blijft minimaal gelijk en zelfs kan stijgen. Zo kan de klant zich richten op haar core business. ISS Facility Services is actief in 47 landen, heeft wereldwijd ruim 350.000 professionals in dienst die werken voor ruim 100.000 klanten.