Ramp in de evenementenhal in Katowice - Geheime .............

Ramp in de evenementenhal in Katowice - Geheime onderhandelingen over de oprichting van het "Katowice Slachtofferfonds" beëindigd

HANOVER, Duitsland en KATOWICE, Polen, July 31 /PRNewswire/ -- Dr. Ulrich von Jeinsen uit Hanover is advocaat van de slachtoffers en vertegenwoordigt de 113 getroffen personen en overlevenden uit Polen, Duitsland, België en Nederland van de ramp op 28 januari 2006. Hij zal deze zomer samen met Grzegorz Slyszyk, de advocaat van de Katowice Trade Fair Association (MTK), het "Katowice Slachtofferfonds" (KFO) oprichten.

Door middel van geldinzameling zal een bedrag van minstens 10 miljoen euro naar het fonds vloeien vóór de eerste herdenkingsdag op 28 januari 2007. Dit bedrag zal verdeeld worden onder de familieleden van de 65 overledenen en de meer dan 140 gewonden. Het gedenkteken op de plaats van het ongeval zal ook door dit fonds geleverd worden.

De regeringen van Polen, Duitsland, Nederland, België en andere landen waaruit de slachtoffers afkomstig waren, evenals de Allianz in Polen, die de MTK verzekerde, hebben toegezegd om, naast de MTK, ook het KFO financieel te steunen.

Dr. Ulrich von Jeinsen en Grzegorz Slyszyk, die het KFO zullen beheren met andere personen van aanzien, hopen bovendien om giften te ontvangen van de industrie, de politiek en de maatschappij in het algemeen, om zo aan het voorziene bedrag van meer dan tien miljoen euro te komen om de schadevergoedingen dringend uit te betalen en het gedenkteken zo snel mogelijk op te richten.

De Allianz in Polen heeft tot nu toe 8.598,54 euro uitbetaald per getroffen gezin, 2.528,98 euro voor de ernstig gewonden en 505,79 euro voor overige gewonden, wat totaal ontoereikend is volgens de Europese standaarden. De bedrijven die tentoonstelden op de beurs hebben tot nu toe nog helemaal geen schadevergoeding gekregen.

Gelieve alle vragen te richten tot Mr. Thomas Kämmer, de collega van Ulrich von Jeinsen: Tel.: +49(0)176/656-22-303, Fax: +49(0)038206/74712