Politie Haaglanden

31 01 persberichten Haaglanden

Haaglanden, 31-07-2006

Snelheidsovertreders leveren rijbewijs is
Rijswijk De politie hield 30 juli tussen 18.30 en 23.00 uur met de lasergun een snelheid controle op de Prinses Beatrixlaan. Zeven bestuurders zijn verbaliseerd, een van hen, een 25-jarige reed met een snelheid van 115 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Schipluiden Zaterdag 29 juli rond 21.00 uur constateerde de politie dat een 26-jarige bestuurder uit Maassluis over de Woudseweg N223 reed met een snelheid van 143 km/u terwijl daar maximaal 80 km/u is toegestaan. Ook had de verdachte geen rijbewijs bij zich. Leidschendam Op de Laan van Delfvliet werd zaterdag 29 juli rond 12.30 uur een 25-jarige uit Rotterdam aangehouden voor het overschrijden van de maximum snelheid. De Rotterdammer werd betrapt op het rijden met 158 km/u waar 100 km/u was toegestaan. Ook een 23-jarige Schiedammer moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed maandag 31 juli rond 03.00 uur met een snelheid van 152 km/u over de A4, waar 100 km/u maximaal is toegestaan.
Den Haag - Op zondag 30 juli rond 22.30 uur werden surveillanten van de politie op de Benoordenhoutseweg ingehaald door een automobilist. Zijn snelheid werd gemeten op 114 km/u terwijl 50 km/u toegestaan is Alle overtreders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij met meer dan 50 km/u de maximum toegestane snelheid overtraden.

Vaarsurveillance
Naaldwijk De politie hield zaterdag 29 juli op diverse momenten vaarsurveillances in De Lier, Wateringen, Honselersdijk, Poeldijk en Naaldwijk. Circa 20 bootjes zijn gecontroleerd. Vier schippers in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar werden bekeurd voor het varen zonder vaarbewijs met een te snelle motorboot en het varen op water waarvoor de Delflandvergunning niet is toegestaan. Geen van hen had een legitimatiebewijs bij zich. Ook op het water is iedereen vanaf 12 jaar verplicht zich te kunnen legitimeren.

Onder invloed van verdovende middelen
Zoetermeer Agenten kregen zaterdag 29 juli een melding dat een bestuurder met hele hoge snelheid door de stad reed en via de Kruisweg op weg was naar Waddinxveen. Toen de 32-jarige bestuurder uit Waddinxveen korte tijd later werd gecontroleerd, bleek hij geen rijbewijs bij zich te hebben en verkeerde hij onder invloed van verdovende middelen. De verdachte werd meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Verhitte frituurpan zorgt voor brand
Zoetermeer Zondag 30 juli rond 05.45 uur zijn vier personen (13, 31, 35 en 49 jaar) in een woning aan de Billie Holidayrode, onwel geworden door het inademen van rook. Zij zijn allemaal ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Een oververhitte frituurpan was de oorzaak van een keukenbrand die kort daarvoor was ontstaan. De bewoners hadden zelf de brand geblust.

Voorburgse automobilist loopt tegen de lamp
Voorburg Bij een verkeerscontrole op de Rozenboomlaan liep een 26-jarige automobilist uit Voorburg rond 13.15 uur tegen de lamp. Zijn auto was sinds 2004 niet meer APK-gekeurd. De man had geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs bij zich. In eerste instantie gaf de Voorburger een valse naam op. De reden hiervoor bleek later, de verdachte reed al negen jaar zonder rijbewijs. Voor alle overtredingen kreeg hij een bekeuring. Als het voertuig de volgende keer wordt gecontroleerd en de bestuurder weer achter het stuur zit zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, dan wordt de auto in beslag genomen.

Rijden onder invloed
Den Haag - Op zondag 30 juli rond 2.30 uur controleerde Politie Haaglanden een automobilist op het gebruik van alcohol in het verkeer. De verdachte, een 30-jarige Rotterdammer, bleek met een slok op achter het stuur te zitten, hij blies 670 ug/l. De alcohollimiet ligt op 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gestolen fiets terug bij eigenaar
Den Haag - Op zondag 30 juli rond 20.15 uur werden surveillanten van de politie aangesproken door een 21-jarige Haagse die verklaarde dat zij zojuist vanaf het Copernicusplein één persoon zag wegrijden op haar goudkleurige fiets, met daarbij twee jongens, elk op een bromfiets. Op de Loosduinseweg zag de politie een jongen met een goedkleurige fiets en een andere jongen op een snorfiets. De verdachten, een 17-jarige Haagse jongen (op de fiets) en een 21-jarige Hagenaar (op de snorfiets) zijn aangehouden terzake diefstal in vereniging. De fiets is na ondertekening van de afstandsverklaring door de verdachte aan de eigenaar teruggegeven.

Vrouw in invalidewagen aangereden
Den Haag- Op 30 juli rond 08.00 uur is een 48-jarige Haagse in haar invalidenwagen geschept door een 39-jarige Haagse automobilist op de kruising Carnegielaan/Laan van Meerdervoort. De 48-jarige viel door de aanrijding uit haar invalidenwagen. De Haagse is vervoerd naar een ziekenhuis. Vermoedelijk zag de automobilist op de kruising de vrouw over het hoofd.

Jongens schieten in de lucht
Den Haag- Op zondagavond, 30 juli kwam bij de politie een melding binnen dat drie jongens met een vuurwapen in de lucht hadden geschoten bij een bouwlocatie aan de Willem Silviusstraat. Agenten stelden een onderzoek in en vonden inderdaad diverse hulzen. Hierop is een deel van de straat afgezet en werd verder gezocht naar sporen. De politie zet het onderzoek voort.

Man gewond na ontploffing
Den Haag Op zaterdag 29 juli omstreeks 13.10 uur is een 41-jarige Hagenaar gewond geraakt op de Boomaweg. De man was zijn boot aan het bijtanken maar door de hitte ontstond er een ontploffing en vervolgens brand. Het slachtoffer is zelf in het water gesprongen en werd door buurtbewoners uit het water gehaald. In afwachting van de GGD is hij door de buurtbewoners natgehouden. Het slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Autobus bij aanrijding betrokken
Den Haag Op zondag 30 juli om 17.30 uur moest een autobus van Connexxion op de Moerweg uitwijken voor een auto die wilde inparkeren. De autobus raakte bij het uitwijken een tegemoetkomende personenauto. In deze auto zat een 31-jarige vrouw als passagier. Deze vrouw is in verwachting en was zo geschrokken door de aanrijding dat zij voor controle is vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Man overleden na val van derde verdieping
Den Haag Zondag 30 juli om 15.00 uur raakte een 71-jarige Hagenaar ernstig gewond nadat hij van het dak van de derde verdieping was gevallen. Hij was op het dak aan het werk aan zijn antenne. De GGD en personeel van de traumahelicopter is ter plaatse gekomen. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij overgebracht naar het Westeinde ziekenhuis. De man is later aan zijn verwondingen is overleden.

Inbreker overlopen
Den Haag Op zondag 30 juli omstreeks 18.50 uur werd op het Veldzicht een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man wordt er van verdacht eerder te hebben ingebroken in kelderboxen aan het Veldzicht. Hij was door een getuige gezien die de politie het signalement van de man kon verstrekken. In de omgeving werd deze man korte tijd later aangehouden.

Drie jongens aangehouden voor diefstal
Den Haag Op zondag 30 juli om 22.10 uur zijn op de Binckhorstlaan drie jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, afkomstig uit Voorburg en Den Haag aangehouden. Deze jongens worden e van verdacht kort daarvoor een auto aan het Trekvlietplein te hebben opengebroken. Het was de bedoeling om hem weg te nemen.