AutoRai

Vernieuwde Skoda Superb voor modeljaar 2007

(7/31/2006)
Vanaf maandag 14 augustus 2006 produceert Skoda Auto in het Tsjechische Kvasiny de Skoda Superb in een gemoderniseerde uitvoering voor modeljaar 2007 (MJ2007). Naast een binnenruimte met indrukwekkende afmetingen en een scala aan opties uit de luxeklasse, biedt het ontwerp van de vierdeurs vernieuwde Skoda Superb bovendien een groot aantal innovaties en technische aanpassingen. Tot de meest opvallende designwijziging van de vernieuwde Superb behoort de nieuwe grille: het 3D-ontwerp springt vanaf deze versie in een verchroomd frame extra in het oog. Als compleet nieuw element werden extra richtingaanwijzers in de zijspiegels van de auto geïntegreerd. Ook de voorste richtingaanwijzers, die zijn geïntegreerd in de koplampen achter transparant glas, hebben een ontwerpwijziging ondergaan. De achterlichten hebben dezelfde kenmerkende C-vorm als de Skoda Roomster en de Skoda Octavia en geven de auto een herkenbare achterkant. Daarnaast is de vernieuwde Superb verkrijgbaar in vier splinternieuwe metallic laktinten: cappuccinobeige, Olive Green, Anthracite Grey en Satin Grey (vanaf november 2006).

De vernieuwde Superb beschikt bovendien over een vernieuwd interieur en een nieuw dashboardontwerp. De dashboardinstrumenten zijn voorzien van een subtiele achtergrondverlichting, terwijl de achtergrond, aanduidingen en cijfers en het multifunctionele display rood zijn â opnieuw een innovatie.
De Skoda Superb is verkrijgbaar in vier benzine- en vier dieselvarianten met een prestatievermogen van 85 kW tot 142 kW (benzinemotoren) en 77 kW tot 120 kW (turbodiesels). De zescilinder benzinemotor 2.8 l en de turbodiesel V6 2.5 TDI behoren tot de absolute top. De viercilinder 2.0 TDI PD (103 kW) die standaard leverbaar is met een diesel-partikelfilter is beslist ook een aantrekkelijke optie.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster