Verkeershandhaving


Verkeer eist dit weekeinde zes levens

31 juli 2006

Het verkeer heeft dit weekeinde het leven gekost aan zes Nederlanders. Twee mensen, een man en vrouw van 42 jaar uit Dinxperlo, kwamen om in Duitsland. De auto van dit echtpaar raakte zondagavond op de A3 bij Emmerich bij hevige regenval in een slip en gleed van de weg. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. De twee dochters van het echtpaar (9 en 10) overleefden het ongeval. Het oudste kind werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, de jongste raakte lichtgewond.

In het Zeeuwse Burgh-Haamstede kwam zaterdagmiddag een 76-jarige fietster uit Breda om het leven, nadat een auto haar had geschept. De auto zigzagde volgens een ooggetuige twee- tot driehonderd meter door het verkeer op de Hogeweg in het dorp. Twee andere fietsers, die in eerste instantie door de auto werden geschept, raakten gewond.

In Lopik stierf zaterdag een 58-jarige motorrijder uit Leerdam na een aanrijding met een auto. Het slachtoffer verleende volgens de politie geen voorrang aan een auto, die werd bestuurd door een 80-jarige vrouw uit Lopik. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Een voetganger zag vrijdag aan het eind van de middag bij het oversteken van de Biltstraat een bus over het hoofd. De 65-jarige man uit Montfoort raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis, zo maakte de politie zondag bekend.

Zondagmorgen kwam een 53-jarige wielrenner uit Deventer om het leven bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Olst. De man fietste met een groepje van zes man en wilde linksaf slaan. Hierbij zag het slachtoffer een tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 59-jarige inwoner van Apeldoorn, kon de wielrenner niet meer ontwijken. De bestuurder van de motor bleef ongedeerd.