Ingezonden persbericht


Western digital lanceert nieuwe intelligente 160 gb en 80 gb hard drives

Ramp load-technologie maximaliseert schokbestendigheid en minimaliseert energieverbruik

Amsterdam, 31 juli 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert nieuwe WD Caviar Serial ATA (SATA) 3,5-inch desktop-hard drives en WD Scorpio 2,5-inch hard drives. Fundament van de Caviar-serie is de 160 GB-per-schijf-technologie die gebruikmaakt van door WD ontworpen en vervaardigde opnamekoppen. De eveneens door WD ontworpen en geproduceerde loodrechte magnetische opnametechnologie (PMR) zorgt bij de Scorpio hard drive voor een oppervlaktedichtheid van 80 GB-per-schijf.

In de producten uit de WD Caviar-serie is de ramp load-technologie opgenomen. Deze in mobiele drives bewezen technologie 'parkeert' de opnamekoppen wanneer de drive inactief is of uitstaat, en tijdens het opstarten. WD gebruikt ramp load in zijn nieuwe desktopproducten om de schokbestendigheid te maximaliseren en het energieverbruik te minimaliseren.

"WD kan met de 160 GB-per-schijf met hoge dichtheid en ramp load voldoen aan de groeiende behoefte van klanten aan betrouwbare hard drives met een grote capaciteit", zegt Don Bennett, Vice-President en algemeen directeur Client Systems Storage van WD. "Daarnaast neemt het gebruik van mobiele en CE-apparaten met digitale content, zoals video, muziek en foto's, sterk toe. De markt vraagt hierdoor om zeer betrouwbare hard drives met een grote capaciteit. Met onze Scorpio-producten, voorzien van onze eigen PMR-technologie, spelen we in op de vraag van deze snelgroeiende markt. "

De WD Caviar-serie van 3,5-inch hard drives levert maximale prestaties dankzij een spoelsnelheid van 7200 RPM, een overdrachtssnelheid van 300 MB per seconde, cachegrootte tot 16 MB en Native Command Queuing (NCQ). De capaciteit loopt uiteen van 40 GB tot 500 GB. De hard drive wordt automatisch gekoeld en werkt vrijwel geluidloos, waardoor klanten WD-producten kunnen integreren in de meest veeleisende omgevingen.

PMR
Met PMR-technologieën wordt de magnetisering van elke databit verticaal in lijn gebracht met de draaiende schijf. Dit in tegenstelling tot in de lengte, zoals in de hard drive-technologie jarenlang het geval was. Hierdoor is meer data op een willekeurige schijf op te slaan dan met conventionele opnametechnologie. Zo ontstaat een platform voor de toekomstige uitbreiding van hard drive-dichtheden.

###

Over WD Scorpio
WD Scorpio hard drives hebben een draaisnelheid van 5.400 RPM, maar verbruiken niet meer energie dan die van 4.200 RPM drives. De systeembatterijen zijn minder snel leeg, wat de betrouwbaarheid van de drive op de lange termijn vergroot. Dankzij technologische vooruitgang zijn de mobiele 2,5-inch hard drives van WD Scorpio uiterst stil. WD Scorpio hard drives zijn verkrijgbaar in capaciteiten oplopend van 40 GB tot 120 GB, met maximaal 8 MB cache en met EIDE- of SATA-interface. Er wordt drie jaar garantie gegeven. Meer informatie over de mobiele drives van WD Scorpio is te vinden op: http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?/DriveID=200.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht