Politie Hollands Midden

Datum: 31 juli 2006


---
Hillegom Onderzoek naar woninginbraak De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak. Op de avond van vrijdag 28 juli, rond 22.45 uur, ziet een getuige in een woning aan de Jozef Israelslaan dat er met een zaklamp geschenen wordt. Hij laat de politie bellen door een bekende en loopt zelf in de richting van de woning. Hij hoort mensen wegrennen via de achterzijde van de woning en ziet dat het gaat om twee mannen en twee vrouwen. Hij rent het viertal achterna via het Rubensplantsoen richting de Mesdaglaan. Op het parkeerterrein springen de vier in een rode auto. Tijdens het wegrijden botst de auto met de achterzijde tegen een paal. Terug bij de woning blijken alle laden en kasten doorzocht te zijn op waardevolle spullen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen. De politie vraagt getuigen die de twee mannen en twee vrouwen hebben zien wegrennen of eerder die avond hebben gezien contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Katwijk Politie houdt jongens voor vernieling aan

De politie heeft zondag 30 juli rond 01.50 uur op de Sandtlaan in Rijnsburg vier jongens van 16 jaar uit die plaats aangehouden. Een getuige had gezien dat ze een ruit van een reddingsboei hokje aan de Sandtlaan in Katwijk vernielden en de boei meenamen en belde de politie. Deze constateerde inderdaad de vernielding, trof de boei gehangen aan de brug bij de Santdlaan aan en nam de jongens mee. Na hun verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Pesten leidt tot mishandeling De politie heeft op zondag 30 juli, rond 01.15 uur, een 16 jarige jongen uit Katwijk aangehouden wegens het slaan van een 15 jarige meisje uit Rijnsburg. De twee, bekenden van elkaar, hadden al langere tijd ruzie en de jongen pestte haar voortdurend. In Noordwijk in een uitgaansgelegenheid aan De Grent was de maat vol en duwde het meisje de jongen. Volgens haar verklaring sloeg de Katwijker als antwoord direct in haar gezicht. Volgens de verklaring van de jongen werd hij meerdere keren geslagen door haar en een vriendin en sloeg hij uit zelfverdediging. Het meisje deed aangifte en de jongen werd aangehouden. Omdat hij minderjarig is werden zijn ouders ingelicht. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorhout Poging inbraak, twee aanhoudingen Agenten hebben op zaterdag 29 juli, rond 05.30 uur, twee mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Reigerslaan in Voorhout. De bewoner van het huis hoorde 's nachts een geluid en ging poolshoogte nemen. De bewoner zag dat haar poort aan de achterzijde was opengedaan en belde de politie. De politie is direct ter plaatse gegaan en trof in de wijk twee mannen aan die een warrig verhaal vertelden over hun aanwezigheid in de wijk. In de nabije omgeving werden op de grond handschoenen aangetroffen. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij gehoord zijn. Zij hebben aangegeven niets van de poging tot inbraak af te weten. De twee zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, de politie zet het onderzoek naar hen voort.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na De politie heeft op zaterdag 29 juli, rond 23.40 uur, een 35 jarige Alphenaar aangehouden nadat hij voor onrust had gezorgd in een flatgebouw aan de Diamantstraat. De Alphenaar was op bezoek bij een kennis aan de Diamantstraat en was onder invloed van drank en softdrugs. De man werd steeds agressiever waarop de kennis hem verzocht naar huis te gaan. In plaats daarvan maakte hij over de scheidingswand van het balkon ruzie met de buren van de kennis, waarbij hij een stoel over de railing van het balkon naar beneden gooide. De buren hadden visite waaronder kinderen die in paniek raakten. Daarop belden zij de politie. De Alphenaar werd vervolgens door de kennis uit huis gezet. In de portiek maakte hij echter lawaai waarop een andere bewoner van de Diamantstraat poolshoogte nam. De Alphenaar stond toen van de trap naar beneden te plassen. De bewoner sprak de Alphenaar hierop aan, waarna er een gesprek ontstond. Een agent, inmiddels ter plaatse, mengde zich in het gesprek. Op dat moment kwam de vrouw van de bewoner naar buiten en vroeg haar man naar binnen te komen. De Alphenaar nog steeds vol met agressie viel hierop de vrouw uit het niets aan. Haar man en de politieagent sprongen tussen de Alphenaar en de vrouw in en konden voorkomen dat hij haar sloeg. De Alphenaar sloeg vervolgens de agent in het gezicht en rende naar beneden waar hij door een andere agente tegengehouden werd. De agente probeerde hem aan te houden, maar de Alphenaar verzette zich hevig en sloeg haar twee keer in het gezicht. Uiteindelijk kon zij hem na het gebruik van pepperspray aanhouden. Hij werd ingesloten en de volgende dag gehoord. Hij had zijn roes uitgeslapen en bleek zich van geen kwaad bewust te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij zal zich bij de rechter-commissaris voor zijn daden moeten verantwoorden.

Voorschoten Politie houdt doorrijder aan

De politie heeft zondag 30 juli rond 17.15 uur aan de Willem Barentszlaan een 20 jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden. De man had kort voor zijn aanhouding met zijn auto twee lantaarnpalen aan de Middelgeestlaan omver gereden en was daarna doorgereden. Een oplettende getuige had het kenteken van de auto genoteerd en de politie gebeld. De auto met de verdachte kon daardoor snel worden opgespoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie onderzoekt mislukte beroving

De politie is een onderzoek begonnen naar een mislukte beroving van een 28 jarige vrouw uit Gouda. Dit gebeurde op vrijdag 28 juli rond 18.05 uur in een lijnbus op het Stationsplein. Een nog onbekende man van tussen de 18 en 25 jaar kwam de daar wachtende bus binnen en probeerde de handtas van de vrouw te pakken. De vrouw kreeg enkele klappen van hem maar wist haar tas vast te houden. De berover verliet daarop de bus en rende weg de spoorbrug over de Noothoven van Goorstraat in. Naast het slachtoffer zat er nog een vrouw in de bus. De chauffeur was er op dat moment niet.

Gouda Aanhoudingen voor geweld en diefstal. De politie heeft het afgelopen weekend drie aanhoudingen verricht bij twee incidenten van geweld. Op zaterdag 29 juli ontstond rond 00.30 uur op de Molenwerf een vechtpartij tussen een viertal jongeren en een 47 jarige daar wonende man. De man zag vanuit zijn woning dat de vier met fietsen liepen te slepen en vroeg ze daar mee te stoppen en ze terug te zetten. Dit pikten de vier niet waarna een vechtpartij ontstond. Daarbij kreeg de man klappen. De gewaarschuwde politie wist twee van de vier jongens aan te houden. Het gaat hier om 17 jarige Gouwenaar en een 18 jarige jongen uit Almere. Beiden zijn na verhoor in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort en maakt proces-verbaal op.

Diezelfde nacht rond 03.35 uur registreerden de beelden van het cameratoezicht dat een 28 jarige Gouwenaar zonder aanleiding op de Wijdstraat een 19 jarige plaatsgenoot aanvloog en hem klappen verkocht. De politie die op de beelden afging hield hem aan. Hij is na zijn verhoor die dag nog in vrijheid gesteld. Zijn vrijheid duurde slechts kort. De man pleegde direct na zijn vrijlaten een diefstal bij een tankstation aan de Prins Hendrikstraat. Rond 11.35 uur kwam hij daar binnen, kocht snoep en wist vervolgens het kantoor binnen te gaan waar hij geldkistjes meenam en op het toilet leeghaalde. Een Gouwenaar die hem een lift had gegeven en waarbij hij bij het tankstation weer instapte, vertrouwde het niet toen hij zag dat hij plotseling veel klein geld in zijn broekzakken had en stopte om naar het station terug te rijden. Daarop besloot de verdachte zijn auto te verlaten en liep weg. De gewaarschuwde politie had onmiddellijk in de gaten wie de verdachte moest zijn en ging op zoek naar hem. Op zondagmorgen 30 juli rond 05.00 uur zagen agenten hem op de Cappenerhof lopen en hielden hem aan. Hij is nog ingesloten. Vandaag vindt overleg met het openbaar ministerie plaats over de verdere vervolging van de verdachte.

Reeuwijk Aanhoudingen na geweld

De politie heeft zondagnacht 30 juli drie aanhoudingen verricht na geweld in en bij een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwdorperweg. Die nacht rond 03.45 uur had een 21 jarige man uit Gouda daar een 17 jarige plaatsgenoot een klap gegeven waardoor deze viel, tegen een muur terecht kwam en daardoor een snee in zijn hoofd opliep. De portiers grepen in en droegen de verdachte over aan de politie. Korte tijd later, bij het verlaten van het terrein, werd het slachtoffer en een 17 jarige jongen uit Reeuwijk door twee vrienden van de verdachte belaagd en geslagen. Het gaat hier om twee 21 jarige mannen, één uit Reeuwijk en één uit Gouda. Ook zij werden door de politie aangehouden. Alle verdachten werden na hun verhoor in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Reeuwijk Aanhouding na geluidsoverlast

De politie heeft op maandag 31 juli rond 00.05 uur bij een restaurant in Reeuwijk een 44 jarige man uit Gouda aangehouden. De man negeerde de ontheffing die hij had voor het ten gehore mogen brengen van muziek. De milieudienst Midden Holland had dit hem verstrekt tot 23.00 uur. Rond 23.45 uur kreeg de politie meldingen uit de buurt over geluidsoverlast. De agenten constateerden inderdaad dat een live muziek band nog altijd speelde. Zij spraken de man daarover en vroegen hem om ramen en deuren te sluiten en de muziek te stoppen. Dat wilde hij niet doen ook niet na herhaalde vorderingen van de agenten. Hij bood de agenten zelfs geld aan om het op die manier te regelen. De agenten besloten daarop de man aan te houden voor poging tot het omkopen van een ambtenaar in functie en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De verdachte is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Stolwijk Aanrijding De politie heeft zaterdag 29 juli rond 18.35 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee auto's op de Schoonhovenseweg. Een 26 jarige automobilist uit Zoetermeer remde af voor de in de weg liggende verkeersdrempel. Een 18 jarige automobilist uit Stolwijk die achter hem reed had dit te laat in de gaten en wist niet meer op tijd genoeg af te remmen om een aanrijding te voorkomen. De 23 jarige vrouw van de Zoetermeerder die bij hem in de auto zat is met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

--- einde berichten --
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --