Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 31-07-2006

Zonder kentekenplaat en rijbewijs

NIEUWEGEIN Omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhanger had, liep een 29-jarige Utrechter zondagavond tegen de lamp.

Omstreeks 20.10 uur zagen surveillerende agenten de man rijden op de Plettenburgerbaan. Omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhanger had, kreeg hij een stopteken. De man kon zich vervolgens niet identificeren en werd aangehouden om op het politiebureau zijn identiteit vast te kunnen stellen. Daar bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Schieten op vlieger en jongen

JAARSVELD Een 62-jarige man uit IJsselstein is zondag aangehouden omdat hij een jongen en zijn vlieger had beschoten.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten was. Het bleek dat op een recreatieterrein aan de Lekdijk oost een man naar een 13-jarige jongen uit Benschop was toegelopen en hem sommeerde te stoppen met vliegeren. De jongen deed dit niet, waarop de man een wapen pakte en eerst op de vlieger en daarna op de jongen schoot. Hierna vervolgde hij zijn weg in een auto. De jongen werd zelf niet geraakt. Agenten konden de man dankzij het kenteken van de auto aanhouden in zijn woning in IJsselstein. De man had twee luchtdrukwapens in zijn bezit. Deze zijn in beslag genomen. De man is aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Ongeval

NIEUWEGEIN - Zondagochtend rond 10.30 uur vond aan de Lekboulevard een ongeval plaats. Twee fietsers raakten hierbij gewond.

De fietsers, een 68-jarige man uit Oudewater en een 59-jarige man uit Oudewater, waren tegen een bromfiets gebotst die voor hen reed en plotseling tot stilstand kwam.

Beide fietsers liepen door het ongeval schaafwonden op. De ambulance heeft hen voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed

IJSSELSTEIN - Met 940 ug/l in zijn lichaam, is een 33-jarige man uit IJsselstein aangehouden achter het stuur van zijn auto.

Omstreeks 00.05 werd de man maandagmorgen gecontroleerd op de Nova Zemblastraat. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.