Politieberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 31-07-2006

Man aangehouden

UTRECHT Een 51-jarige man uit Utrecht is zondag 30 juli aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan het Veenhof. Omstreeks 08.50 uur was gezien dat de man probeerde een raam te forceren van een woning.

Gewaarschuwde politiemensen zagen vervolgens een man die voldeed aan het signalement en een breekvoorwerp in zijn handen hield. In de fietstassen van de Utrechter werd diverse goederen waaronder ereedschappen aangetroffen. De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en inmiddels in verzekering gesteld.

Dieven aangehouden

UTRECHT Een 34-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 20-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden op verdenking van diefstal gepleegd zaterdag 29 juli omstreeks 13.40 uur op Vredenburg. De twee zagen kans om uit een tas van een 70-jarige vrouw uit Utrecht de bankpas te stelen. Een 43-jarige man uit Bilthoven was getuige van de diefstal en wist in de nabijheid surveillerende politiemensen in kennis te stellen. Die zetten onmiddellijk lopende de achtervolging in en wisten de twee op de Oudegracht aan te houden. De twee werden ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Inmiddels zijn de twee in verzekering gesteld en worden maandag 31 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris te Utrecht.

Man berooft vrouw

UTRECHT Een 21-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdag 29 juli omstreeks 04.00 uur op het Zandpad slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw moest onder bedreiging van een wapen geld afgeven. De man is daarna vermoedelijk weggelopen in de richting van de Vechtdijk. Het gaat om een man met een licht getint uiterlijk, ongeveer 20 jaar oud, normaal postuur met lang zwart haar die hij ten tijde van de overval in een paardenstaart droeg. De man droeg een sweatshirt met capuchon en een blauwe spijkerbroek. De politie onderzoekt deze beroving en mocht u informatie hebben, belt u dan met de politie Utrecht noord, afdeling recherche, telefoon 0900 - 8844.(lokaal tarief).

Jongens doen greep in kassa

UTRECHT Twee ongeveer 18-jarige jongens deden zondag 30 juli omstreeks 21.45 uur een greep in de kassa van een horecagelegenheid aan de Zevenwouden. De twee wisten, ondanks een zoektocht door de politie, op de fiets te ontkomen. Het gaat om twee jongens waarvan de een ongeveer
1.70 m. is, smal van postuur, met een donkere huidskleur en de andere jongen is ongeveer 1.80 m., blanke huidskleur, smal postuur. De politie onderzoekt deze diefstal en mocht u informatie hebben, belt u dan met de politie Utrecht, telefoon 0900 8844.

Vrouw gewond aan enkel

UTRECHT Een 55-jarige vrouw uit Utrecht is zondag 30 juli omstreeks 14.50 uur gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad van de Eykmanlaan richting de brug en kwam in botsing met een tegemoetkomende fietser. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar enkel en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het fietspad is ingedeeld in twee rijstroken en mag in twee richtingen worden gebruikt. De rijstroken zijn gescheiden middels een onderbroken streep.