Politie Groningen

Maandag 31 juli 2006

Provincie Groningen, 31-07-2006

Zevenhuizen: discotheekbezoeker aangehouden

De politie heeft zondagnacht een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. Het beveiligingspersoneel van de discotheek aan het Hoofddiep had de man de toegang ontzegd. De man was het hier niet mee eens en reageerde agressief. Hij sloeg een andere bezoeker in het gezicht, waardoor deze een hoofdwond opliep. Deze 25-jarige man uit Zevenhuizen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het beveiligingspersoneel heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon door de politie worden meegenomen en ingesloten.

Stadskanaal: koperdief overlopen

Een 25-jarige man uit Stadskanaal is zondagnacht op het dak van het ziekenhuis in Stadskanaal aan de Boerhaavestraat betrapt. De man was bezig met de diefstal van koperleidingen. De politie kon de man aanhouden en insluiten. Een tweede verdachte die op de uitkijk stond, wist te ontkomen. De auto van de verdachten bleek bovendien niet verzekerd te zijn. Hiervoor is een bekeuring uitgeschreven. De kniptang die de verdachte gebruikte bij de diefstal is in beslag genomen.

Sebaldeburen: racefietser gewond bij ongeval

Een 52-jarige man uit Niehove is zondagochtend op de Jouwer gewond geraakt bij een ongeval. De man reed achter de koprijder van een fietsclubje. Op dat moment steigerde in tegengestelde richting een witte schimmel met daarop een ruiter. Hoewel het paard in de berm de doorgang niet belemmerde, besloot de koprijder toch te remmen. De 52-jarige zag dit te laat, waarna hij ten val kwam. De fietser werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Muntendam: Veendammer rijdt veel te snel

De politie heeft zondagochtend op de Rijksweg N33 het rijbewijs van een 37-jarige man uit Veendam ingevorderd. De man reed met zijn auto 164 km/uur, terwijl op de Rijksweg een snelheidslimiet geldt van 100 km/uur. Door de forse overschrijding van de maximumsnelheid moest de Veendammer zijn rijbewijs inleveren. Naast de snelheidsovertreding kreeg de automobilist ook een bekeuring voor het overschrijden van een dubbele doorgetrokken streep.

Groningen: Stadjer met 2,4 promille achter het stuur

De politie heeft zondagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op de Nieuwstad in zijn autobusje gecontroleerd. Hij bleek zwaar onder invloed van drank te verkeren. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in. Ook bleek dat zijn autobusje niet verzekerd was. Het busje werd op het politiebureau geplaatst. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man overloopt inbreker

De politie heeft zondagavond op het fietspad tussen de Helperzoom en de Esserweg een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Een 45-jarige man uit Groningen hoorde braakgeluiden bij de buren aan de Goeman Borgesiuslaan. Hij zag nog net dat de inbreker de betreffende woning binnenging. Ook zag de getuige dat de inbreker in het bezit was van zijn rugtas, die ruim week eerder bij een inbraak was weggenomen. De Stadjer sprak de man aan, die het op een lopen zette. Na een achtervolging kon de getuige de inbreker achterhalen en naar de grond werken. Hierop alarmeerde de Stadjer de politie. De verdachte bedreigde de getuige vervolgens in woorden. Even later kon hij de 36-jarige aan de politie overleveren. De verdachte moest met een gewonde knie naar het ziekenhuis worden gebracht. De getuige heeft al aangifte van bedreiging gedaan. In de woning bleek te zijn ingebroken. Uit het pand was een flatscreen weggenomen. De politie vond in een tuin een tas met de flatscreen en de helm van de verdachte. Alle goederen werden in beslag genomen. De inbreker werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten.