Griezel acteurs te bang om te acteren in het donker

The amsterdam dungeon

PERSBERICHT

Amsterdam, 31 juli 2006

Griezel acteurs te bang om te acteren in
het donker

Twee acteurs hebben hun baan opgezegd bij The Amsterdam Dungeon. De acteurs waren in dienst vanaf de opening, maar zeggen dat het te griezelig is om er nog te werken. Na een aantal rare voorvallen zijn de acteurs zo bang geworden, dat ze geen voet meer durven te zetten in The Amsterdam Dungeon.

De laatste tijd zijn er vaker vreemde voorvallen gebeurd in de Dungeon. Nog nooit eerder hebben acteurs hierdoor hun baan opgezegd.'Ik heb gewoon teveel rare geluiden gehoord. Deuren die spontaan dichtvallen is de normaalste zaak van de wereld en ik ben niet de enige die dit heeft waargenomen', zegt één van de acteurs.

De andere acteur is al een aantal keren spullen kwijtgeraakt in The Amsterdam Dungeon.'Ben een keer een martelwerktuig kwijtgeraakt uit de Torture show,'zegt de acteur.'Ik was er zeker van dat ik het werktuig in de martelkamer had achtergelaten. Dagen later is het terug gevonden aan de andere kant van de Dungeon. We hoorden gekrijs en zijn daar meteen heen gegaan met een paar andere acteurs en actrices. Midden in de kamer lag het martelwerktuig en het gekrijs was opgehouden. Ik kan niet meer werken in The Amsterdam Dungeon. Het is mij te eng!,'aldus de acteur.

'Het is een vreemde situatie,'zegt general manager Wybo Wijnbergen.'We nemen de situatie serieus en hopen dat er niet meer acteurs zijn die de Dungeon verlaten. We denken er zelfs over om iemand in te huren om de paranormale activiteiten na te gaan. Ik hoop dat de acteurs die nu hun baan hebben opgezegd snel een andere baan vinden. Misschien is Madame Tussauds een veilige werkgever voor ze,'zegt Wybo met een brede lach.


Noot voor de redactie,