Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Termijn deelname meerkosten-onderzoek verlengd
---

De CG-Raad laat op dit moment een onderzoek uitvoeren naar de financiële situatie van chronisch zieken en mensen met een handicap. Het belangrijkste doel van het onderzoek is om de zogenaamde meerkosten in verband met handicap of chronische ziekte op allerlei gebieden in kaart te brengen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het NIBUD, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en het iRv, Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap. De CG-Raad vindt het van zeer groot belang dat met dit onderzoek representatieve gegevens over de financiële situatie van mensen met een handicap en/of een chronische ziekte beschikbaar komen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wil de CG-Raad een uitgebreide publieks- en politieke campagne opzetten ter verbetering van de financiële positie van chronisch zieken en mensen met een handicap.

Voor het onderzoek is een steekproef getrokken van 6.500 respondenten uit 13 lidorganisaties van de CG-Raad. Deze mensen hebben via de lidorganisatie een uitnodiging ontvangen om de vragenlijst in te vullen. Daarnaast kunnen alle andere leden van alle lidorganisaties van de CG-Raad deelnemen aan het onderzoek. Voor hen is de digitale vragenlijst beschikbaar: klik hier.

Voor de mensen die een uitnodiging via hun lidorganisatie hebben ontvangen is een andere site geopend: zie de verwijzing in de uitnodigingsbrief. De termijn om mee te doen aan het onderzoek is inmiddels verlengd tot 16 augustus. De CG-Raad wil daarom de leden van de lidorganisaties nogmaals graag oproepen tot deelname aan dit onderzoek. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 1,5 uur.


* Voor een toelichting op het meerkostenonderzoek: klik hier

(Geplaatst: 31 juli 2006)

---