Politie Gelderland-Midden

Renswoudenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 31-7-2006 11:34:17

Scherpenzeel - De politie heeft zondagochtend in Scherpenzeel een 35-jarige man uit Renswoude aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 35-jarige ex-vrouw. Ook wordt hij verdacht van huisvredebreuk en het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw had de hulp van de politie ingeroepen toen haar ex aan de deur was gekomen en tegen haar wil was binnengekomen. Vervolgens zou hij een van de kinderen mee hebben willen nemen terwijl dat niet volgens de afspraken van de bezoekregeling was. In de woning zou de Renswoudenaar zijn ex-vrouw hardhandig hebben geknepen en geduwd. Nadat de man was vertrokken waarschuwde het slachtoffer de politie. Terwijl agenten met de vrouw in gesprek waren verscheen de Renswoudenaar weer aan de deur waarna hij werd aangehouden. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,45 (ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw opgepakt na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 31-7-2006 11:33:26

Wageningen - De Wageningse politie heeft zondagochtend een 21-jarige vrouw aangehouden op verdenking van bedreiging. De Wageningse zou een 19-jarige plaatsgenote hebben bedreigd met een mes. De twee bleken bekenden van elkaar en zouden al eerder ruzie hebben gehad. Zondag troffen beiden elkaar weer bij de woning van het slachtoffer. Daarbij zou het conflict weer zijn opgelaaid en zou de 21-jarige het slachtoffer hebben bedreigd met een mes. Nadat beiden weer uit elkaar waren gegaan waarschuwde het slachtoffer de politie. Die trof de 21-jarige Wageningse in de buurt aan waarna ze werd aangehouden. De vrouw is na verhoor vrijgelaten. Justitie besloot haar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageninger gedagvaard na mishandeling echtgenote
Publicatiedatum: 31-7-2006 11:32:34

Wageningen - Een 45-jarige inwoner van Wageningen heeft zondag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met huiselijk geweld tegen zijn 46-jarige vrouw. De man was kort daarvoor door de politie aangehouden. Het slachtoffer was na een ruzie de woning uitgevlucht waarna ze de politie waarschuwde. Volgens haar verklaring was de Wageningse bij een huiselijke ruzie geduwd en door elkaar geschud. Ook zou haar man geprobeerd hebben haar van de trap te duwen. De ruzie zou hebben plaatsgevonden in bijzijn van hun kind. Agenten hielden de Wageninger even later in zijn woning aan. De man is na verhoor weer vrijgelaten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 31-7-2006 11:31:37

Lunteren - Een 65-jarige vrouw uit Leusden heeft zondagmiddag in Lunteren verwondingen opgelopen na een val van haar fiets. De vrouw is met een vermoedelijke hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer reed even voor één uur over de Meulunterseweg. Volgens een getuige was de Leusdense plotseling en door onbekende oorzaak gevallen. Het slachtoffer zelf wist niet te vertellen wat er was gebeurd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 31-7-2006 11:30:30

Wageningen - De politie van Wageningen heeft zondagmiddag een 33-jarige man uit die stad aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige vrouw bij de keel te hebben gegrepen. Ook zou hij haar hebben geslagen. Buurtbewoners, die kabaal in de woning hadden gehoord, waarschuwden de politie. Bij de komst van de agenten bleek de man te zijn vertrokken. Na het aanhoren van het relaas van het slachtoffer gingen de agenten op zoek naar de man. In de buurt werd hij aangetroffen en aangehouden. Na verhoor is de Wageninger vrijgelaten. Van justitie kreeg de man een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsster breekt arm bij aanrijding

Publicatiedatum: 31-7-2006 11:29:33

Garderen - Bij een aanrijding tussen twee fietsers op het Kruipad in Garderen is zondag een 55-jarige vrouw uit het Brabantse Etten-Leur gewond geraakt. Het slachtoffer had vermoedelijk een gebroken arm opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer raakte rond half drie betrokken bij een aanrijding met een andere fietser, een 41-jarige man uit Ermelo. De Ermeloër was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. De toedracht van de aanrijding is nog niet precies duidelijk en wordt nader onderzocht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---