1e perbericht van maandag 31 juli 2006

Eindhoven, 31-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Zondag fietsten een 22-jarige man en vrouw uit Eindhoven op het Schimmelt. Toen ze in de buurt van twee mannen kwamen griste één van hen de tas van de vrouw van het stuur. Zij kwam hierbij ten val. Toen de 22-jarige man haar wilde helpen werd hij in het gezicht geslagen door één van de mannen. Signalement dader één: donkere man tussen de 25-30 jaar met kort zwart haar, rond de 1.85 m. Hij was gekleed in een spijkerbroek en droeg een bruin vest met opgestikte witte letters. Signalement dader twee: donkere man tussen de 25-30 jaar met rasta haar tot net over de oren. Ongeveer 1.80 m. lang en hij was gekleed in een witte trui of T-shirt. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie in Eindhoven Centrum, tel. 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van woninginbraak aan

De politie heeft zondag rond 23.40 uur op de Tivolilaan een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Rielsedijk. Getuigen gaven het signalement van de verdachte door waarop de politie de man kort daarna kon aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten aan van diefstal

De politie hield zondag rond 14.45 uur op de Vijfkamplaan een 30-jarige man uit Eindhoven aan. Even later hield de politie rond 16.30 uur in haar woning in Woensel Noord een 37-jarige vrouw uit Eindhoven aan. De twee worden verdacht van diefstal en bedreiging. Zondagmiddag zouden ze kluisjes hebben opengebroken bij een zwembad. Ook zou een bezoeker zijn bedreigd door de twee. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt stomdronken chauffeur aan

Op aangeven van getuigen kon de politie zondagavond om 21.50 uur op de Leenderweg een 40-jarige Eindhovenaar aanhouden. De man had kort hiervoor in de Korianderstraat zijn zwaar beschadigde voertuig verlaten, waarmee hij op de Leenderweg een aanrijding veroorzaakte. Hij was nadat hij op de Leenderweg, ter hoogte van de kruising Korianderstraat en het Kerstroosplein tegen een lichtmast en een verkeerspaal botste, doorgereden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd maar liefst een promillage van ruim 2,40 gemeten. Bij verdere controle bleek dat de man al een rijontzegging had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 14.00 uur werd een auto gestolen. Deze stond geparkeerd aan de Opwettensemolen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 64-DS-RH.

Helmond: Politie houdt verdachte aan van diefstal

De politie heeft maandag rond 01.00 uur op de Deurneseweg een 38-jarige man uit Polen aangehouden. Hij was kort daarvoor een loods binnengegaan op een bedrijfsterrein aan de Helmondsingel. Getuigen zagen de man en hielden hem vast. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak bedrijf

Tussen zaterdag 10.00 en zondag 00.00 uur werd ingebroken bij een bedrijf aan de Geldropseweg. Hier zijn een dvd-speler, twee telefoons en zeven biertenders weggehaald. De buitendeur werd opengebroken om binnen te komen.

Best: Politie controleert op snelheid

De politie controleerde zondag op de Ringweg tussen 18.30 en 20.30 uur op snelheid. In totaal werden 220 voertuigen gecontroleerd. 18 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid is niet geregistreerd.

Breugel: Diefstal uit woning

In een woning aan de Veerstraat werd tussen zondag 14.05 en 17.30 uur ingebroken. Sieraden en twee portemonnees met enkele honderden euros werden buit gemaakt. Aan de achterzijde is een deur opengebroken.

Oost- West en Middelbeers: Woninginbraak

Tussen zondag 15.00 uur en maandag 00.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Andreasstraat. Uit de woning zijn sieraden en een computer weggenomen. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit ingeslagen om binnen te komen.

Valkenswaard: Politie houdt man met pistool aan

Een 33-jarige man uit Valkenswaard is maandagochtend omstreeks 2.15 uur door de politie aangehouden voor een woning in Valkenswaard. De verdachte, een ex-vriend van een 32-jarige vrouw, maakte voor haar woning ruzie met haar. Hij kreeg hier ook ruzie met een aanwezige kennis van de bewoonster, een 34-jarige man uit Valkenswaard. De verdachte had een pistool bij zich. Toen er over en weer klappen werden uitgedeeld zag de vrouw kans het pistool van de verdachte af te pakken en samen met die kennis van haar de woning in te vluchten. Kort hierna verscheen de politie en kon de verdachte worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Bonbons buit gemaakt bij diefstal uit bedrijf

Maandag werd rond 00.45 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Willibrorduslaan. Hier werd 20 kilo bonbons weggenomen. Om binnen te komen is de achterdeur ingetrapt.

Waalre: Insluiping in woning

Maandag werd tussen 02.00 en 05.00 uur ingebroken in een woning aan de Hyacintlaan. Een laptop, digitale fotocamera, twee mobiele telefoons, twee portemonnees en een klein geldbedrag werden weggehaald. Via de uitbouw klom men door het openstaande raam naar binnen.