Gemeente Zevenaar


week 31, 31 juli tot 7 augustus 2006

ZEVENAAR OP ZOMERVAKANTIE

Maandag 24 juli zijn in de tropische hitte ruim 60 mensen van de firma Jaarsveld gestart met de werkzaamheden aan de Doesburgseweg. Ze zijn met vele tientallen vrachtauto's, asfaltfrezen, veegmachines, shovels en mobiele kranen aan het werk gegaan om deze klus in drie weken tijd te klaren. Tegelijkertijd is een andere aannemer, Ko Hartog, gestart met de aanleg van een volledig nieuwe verkeersregelinstallatie op de kruising 't Hekke-Voltastraat en de renovatie van de installatie op de kruising met de Ringbaan-Doesburgseweg.

Ondanks de grote aankondigingborden, de vele omleidingborden en perspublicaties was het maandagochtend vroeg voor veel automobilisten even wennen om zich aan de omleidingroute te houden. Met behulp van verkeersregelaars en politie zijn `verdwaalde' automobilisten naar hun bestemming geleid.

In een moordend tempo zullen de werkzaamheden, die anders vele maanden zouden vergen, binnen drie weken uitgevoerd moeten worden.

De hitte, de vele transportbewegingen en het zware werk vergen van de mensen op de bouwplaats voortdurende aandacht om ongelukken te voorkomen. De strakke planning van de uitvoerder Werkman, de aandacht voor de veiligheid van de mensen en een prima logistieke voorbereiding moeten er toe bijdragen dat de inwoners van Zevenaar na de schoolvakantie weer gebruik kunnen maken van de belangrijkste aansluiting van Zevenaar op de A12 .

Voor de aanliggende bedrijven betekent deze reconstructie een `gedwongen' vakantieperiode. In goed overleg en het vooruitzicht dat de werkzaamheden in een zeer korte tijd uitgevoerd moeten worden zijn de betrokken ondernemers bij het werk betrokken. Voor de overige bedrijven op het bedrijventerrein hebben de werkzaamheden weliswaar geen directe invloed, maar de bereikbaarheid van de bedrijven is gedurende de drie weken van afsluiting aanzienlijk verslechterd.

En nu maar hopen dat het mooie weer aanhoudt.... Voor de wegwerkers mag het overigens wel een graadje minder.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvraag vrijstelling bestemmingsplan

Bij het college van Burgemeester en Wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Heerenmäten' voor een bedrijf aan huis, een studio voor een vacu-step, een speciaal fitnessapparaat.

Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen.

Ter inzage
Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van donderdag 3 augustus a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Aanvraag aanlegvergunning

Bij het college van burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen voor het aanleggen van een fietspad langs de Ganzepoelweg vanaf de Broekzijdestraat naar de grens met de Gemeente Montferland.

Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen.

Ter inzage
Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van donderdag 3 augustus a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER EN WET VERONTREINIGING OPPPERVLAKTEWATEREN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar en het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel maken het volgende bekend. Er is een aanvraag ontvangen van Rozon Fashion Care i.o. voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een textielwasserij en textielververij, gevestigd Einsteinstraat 6h Zevenaar. Deze aanvraag wordt gecoördineerd behandeld met een gelijktijdig ingediende aanvraag voor een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor het via de riolering lozen van bedrijfsafvalwater vanuit hetzelfde bedrijf. De genoemde vergunningen zijn verleend onder het stellen van voorschriften. De beschikkingen wijken niet af van de ter inzage gelegde ontwerpbeschikkingen.

Inzage

U kunt de beschikkingen, de aanvragen en overige stukken die van belang zijn van 3 augustus 2006 tot en met 13 september 2006 op de volgende plaatsen inzien:

* gemeentehuis van Zevenaar, centrale balie van de sector Ruimte, Raadhuisplein 1 in Zevenaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 en daarnaast op woensdag van 18.00 uur tot 19.30 uur.

* het kantoor van het waterschap, Liemersweg 2 in Doetinchem, op elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt de stukken ook buiten kantooruren inzien na een telefonische afspraak.

Beroep

Tot en met 13 september 2006 kan door belanghebbenden een beroepschrift tegen deze beschikking worden ingediend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld, kan bij de voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden ingediend om een voorlopige voorziening te treffen.

Inlichtingen

Voor informatie over de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer kunt u zich richten tot de gemeente Zevenaar, afdeling Handhaving, de heer Th. Goes, telefoon (0316) 595 221. Voor informatie over de vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met het Waterschap Rijn en IJssel, unit Vergunningverlening en Handhaving, de heer ir. H. van der Woude, telefoon (0314) 369 768 (technische aspecten) of mevrouw mr. D.T.W. Elderman, telefoon (0314) 369 751 (juridische aspecten).

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 29/2006:

Raadhuisplein 8 Zevenaar, plaatsen markies;

Lammerenhof 1 Zevenaar, vergroten van de woning;

Lammerenhof 3 Zevenaar, vergroten van de woning.

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 30/2006:
* Landkamp 40 Babberich, vergroten van de keuken.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 29/2006:

Uitmeentsestraat 15 Giesbeek, bouwen opslagloods;

Zonegge 24-01 Zevenaar, plaatsen raam;

Transito 1 Babberich, vergroten van de vriescel.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 7 augustus 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

NIEUWE GENERATIE REISDOCUMENTEN

Stenge eisen pasfoto bij aanvraag paspoort of Nederlandse identiteitskaart

Vanaf maandag 28 augustus a.s. wordt een nieuwe generatie reisdocumenten geïntroduceerd, de zogenoemde Generatie elektronische Reisdocumenten. Het zijn elektronische reisdocumenten omdat er een chip in de houderpagina van het paspoort en in de Nederlandse identiteitskaart is opgenomen waarin uw persoonsgegevens en een kleurenfoto worden opgeslagen. Voortaan kan de inhoud van de chip geautomatiseerd worden gecontroleerd. Daarmee wordt uw document nog veiliger.

Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strengere eisen aan de pasfoto worden gesteld. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de pasfoto's die thans nog wel geaccepteerd worden, vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn.

De fotohandel in de gemeente Zevenaar is van de nieuwe eisen op de hoogte gebracht. Ook zijn de scholen binnen de gemeente aangeschreven, dit omdat foto's van schoolfotografen vanaf 28 augustus niet meer kunnen worden gebruikt.

Mocht u besluiten vanaf 28 augustus een nieuw reisdocument (of bijschrijving van een kind) aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij de fotograaf goede pasfoto's (enkel nog kleur!) laat maken. Het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de foto's voor officiële documenten bedoeld zijn.

De kosten van de nieuwe reisdocumenten blijven vooralsnog onveranderd.

De nieuwe pasfoto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en voor vreemdelingdocumenten.

Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto vindt u op

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de balie samenleving van deze gemeente, loket burgerzaken, telefonisch te bereiken onder nummer (0316) 595259.
www.paspoortinformatie.nl.

MINDER OVERLAST VAN UW DUOBAK
Afval en hitte is soms een slechte combinatie. Tropische omstandigheden, zoals we nu beleven, leiden soms tot lelijk ruikende duobakken. Bij warm weer loop je altijd meer risico, maar er is wel een aantal tips om de kans op problemen te verminderen. U zou kunnen overwegen de bak bij warm weer vaker aan te bieden, want hoe korter het afval in de bak zit, hoe minder kans op stankoverlast. Ook goed schoonmaken na het ledigen is een middel dat bijdraagt aan minder geuren in en om uw bak.
Probeer zo mogelijk de bak niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plek. Ook een suggestie is om als u vlees(resten) aanbiedt, deze bij warme weersomstandigheden niet los in het groenvak te gooien, maar in een dichte plastic zak in het restvak. Als u nog vragen heeft of andere suggesties kunt u contact opnemen met het Service- en Meldpunt tel: (0316)-595 555.

OPROEP DEELNAME IN BURGERBERAAD REISENAKKER

Zoals u ongetwijfeld vernomen hebt, is er in Zevenaar een aantal projecten gepland. Naast de uitbreidingen die in oostelijke richting plaatsvinden heeft de raad in november 2004 ook gekozen voor een woningbouwontwikkeling op de locatie Reisenakker.

De gemeente Zevenaar wil bij de totstandkoming van de planvorming graag van gedachten wisselen met een representatief burgerberaad. Ervaring leert dat betrokkenheid van diverse doelgroepen in de beginfase een positieve invloed heeft op de kwaliteit en het tempo van de planvorming. Wij nodigen u daarom van harte uit om hieraan deel te nemen!

Adviseren en informeren
Het burgerberaad heeft een adviserende en informerende functie. Dat wil zeggen dat we graag met u om tafel zitten en met u van gedachten wisselen en uw inbreng vanuit uw specifieke achtergrond vernemen. De door u ingebrachte informatie en inzichten worden door de gemeente betrokken bij de uitwerking van de plannen. Deelname aan het burgerberaad ontneemt u overigens niet de ruimte om in latere formele inspraakmomenten een andere mening of zienswijzen en bedenkingen te kunnen indienen!

Tijdsbesteding

De bijeenkomsten van het burgerberaad zullen waarschijnlijk eens per maand plaatsvinden, aanvang naar verwachting rond 19:00 uur. De eerste bijeenkomst is voorlopig gepland op 31 augustus 2006.

Monique Sloot (projectleider) en Elly Schipper (projectsecretaris) zijn uw aanspreekpunten binnen de gemeente. Tijdens hun vakantie, tot en met 11 augustus, kunt u voor vragen ook contact opnemen met Antoine Teeuwsen (communicatie adviseur) telefoonnummer 595242

U kunt zich tot uiterlijk 28 augustus 2006 aanmelden via bijgevoegde antwoordcoupon


---

________
Antwoordcoupon

Ja, ik neem graag deel aan het burgerberaad Reisenakker.

Ik ben wel/geen representant van een achterban of organisatie: ..............................

Adresgegevens organisatie:

Adres :

---
......

Postcode :

---
......

Plaats :

---
......

Telefoonnummer :

---
......

Mijn adresgegevens

Naam :

---
......

Adres :

---
......

Postcode :

---
......

Woonplaats :

---
......

Telefoonnummer :

---
......

E-mail adres :

---
......

Ondertekening

Naam Plaats Datum

.............................. ........................ ............................

Handtekening


---
.......................................

Antwoordcoupon uiterlijk 28 augustus opsturen naar:

Gemeente Zevenaar
t.a.v. project secretariaat Reisenakker/Elly Schipper

Antwoordnummer 37

6900 VB Zevenaar

NB: postzegel is niet nodig.

BESLUITEN

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING
Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligings-verordening:


* Voor het buurtfeest van Aktiviteiten vereniging Zevenaar op 12 augustus 2006 op het terrein aan de Platanenlaan (scholen) in Zevenaar,

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 3 augustus 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunningen week 29/2006:

Grootmaat 31 Zevenaar, vergroten garage en aanpassen droogstand;

Prinses Margrietlaan 7 Angerlo, plaatsen dakkapel;

Huygenslaan 59 Zevenaar, oprichten bijkeuken en vernieuwen berging;

Joseph Bechstraat 37 Zevenaar, plaatsen overkapping;

Meentsestraat 8 Giesbeek, veranderen zij- en achterpui.

Verleende reguliere bouwvergunningen week 29/2006:

Heilige Huisjes naast 22 Zevenaar, oprichten woning met gekoppelde garage;

Heilige Huisjes naast 22 Zevenaar, oprichten woning met losstaande garage;

Marconistraat 9 Zevenaar, plaatsen chemieopslag;

Zonegge 13-16 Zevenaar, plaatsen dakkapel met nokverhoging;

Schellenkrans 15 Zevenaar, plaatsen kap op garage;

Raadhuisplein 4 Zevenaar, vernieuwen pui

Marconistraat 9 Zevenaar, plaatsen tijdelijke chemie opslag.

Verleende sloopvergunning week 29/2006:

Kerkstraat 4a en 6 Zevenaar, strippen opstallen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006 week 28/2006:

R.M.L. Hippmann, vergunning voor het organiseren van een bruiloft op 26 augustus 2006 aan Babberichseweg 49 Zevenaar

week 30/2006:

Wip-Inn, vergunning voor het organiseren van een Summerdance-feest aan de achterzijde van het gebouw aan de Ringbaan Zuid te Zevenaar op zaterdag 19 augustus 2006 van 20:00 - 01:00 uur; de muziek mag tot uiterlijk 23:45 uur ten gehore worden gebracht.

DRANK- & HORECAWET
week 30/2006:

* Wip-Inn, ontheffing voor de verkoop van zwakalcoholische dranken tijdens het Summerdance-feest aan de achterzijde van het gebouw aan de Ringbaan Zuid 16 te Zevenaar op zaterdag 19 augustus 2006 van 20:00 - 00:30 uur.

BESLUIT NIET AANGEWEZEN LUCHTVAARTTEREINEN

week 29/2006:

A3 ballon BV, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen met een heteluchtballon vanaf een weiland aan de Uitmeentsestraat 19 Giesbeek op 24 juli 2006

REGLEMENT VERKEERSREGELS EN VERKEERSTEKENS 1990 week 30/2006:

de heer Bisselink (Esso Zevenaar), tijdelijke ontheffing om via het afgesloten gedeelte van de Doesburgseweg nieuwe voertuigen van enkele garagebedrijven te geleiden van en naar het benzinestation om af te tanken in de periode van 24 juli t/m 11 augustus 2006 van 15.00 - 16.00 uur

Wijziging vergunningen Big Apple grietsestraat 45-49 ZEVENAAR

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

week 30/2006:
Exploitatievergunning met de volgende wijzigingen:
* aantal behendigheidsautomaten terugbrengen van 26 naar 0
* aantal kansspelautomaten verruimen van 30 naar 45
* minimumleeftijd voor toegang optrekken van 18 naar 21 jaar
* de openingstijd op zon- en feestdagen voorlopig wijzigen van 14.00-22.00 uur naar 13.00-24.00 uur voor de periode tot 1 januari 2007 (in december 2006 zal een evaluatie van die gewijzigde openingstijd worden gehouden en worden besloten over de voortzetting van de wijziging

WET OP DE KANSSPELEN

week 30/2006:

* Aanwezigheidsvergunning voor 45 kansspelautomaten

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 5 augustus

Giesbeek

Show- en drumfanfare EMM

Maandag 7 augustus

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan

basisscholen Carrousel en De Wissel

Dinsdagavond 8 augustus

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

carnavalsvereniging Griethtreejers

Woensdag 9 augustus

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 9 augustus

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

juli en augustus

Zomerbridge NRBC De Liemers (elke donderdagavond De Griethse Poort)

juli en augustus

Zomerbridge (elke dinsdagavond De Kroon Oud Zevenaar)

juli en augustus

Zomerschool (Volksuniversiteit)

juli en augustus

Expositie glasgravures (bibliotheek Zevenaar)

24 juli t/m 3 aug.

Nationaal Waterkamp Scouts (NAWAKA Rhederlaag)

t/m 17 september

Worlds of Fiction Star Wars & Lord of the Rings (Liemers Museum)

ZOMERROOSTER ZWEMBADEN

De Breuly openingstijden t/m 3 september Maandag t/m zondag 10.30 - 18.00
Dagkaart EUR 2,10
10 Badenkaart EUR 16,80

Maandag

Banen zwemmen

MBVO

10.00 - 21.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

10.00 - 10.30

Dinsdag

Banen zwemmen

7.00 - 18.00
7.00 - 9.00
17.00 - 18.00

Woensdag
Banen zwemmen

Aquasportief

10.00 - 21.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

19.30 - 20.00

Donderdag
Banen zwemmen

7.00 - 18.00
7.00 - 9.00
17.00 - 18.00

Vrijdag
Banen zwemmen

10.00 - 18.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

Zaterdag
Banen zwemmen

10.00 - 16.00
10.00 - 11.00

Zondag
Banen zwemmen

8.30 - 16.00
8.30 - 9.30

Tarieven


1 uur


2 uur

langer dan 2 uur

kinderen tot 4 jaar

EUR 1,65

EUR 1,90

EUR 2,10

personen van 4 jaar en ouder

EUR 2,70

EUR 3,25

EUR 3,80

Per les

MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen)

EUR 2,45

Aquasportief in de zomervakantie

EUR 3,65

Zonnebank en 1 uur zwemmen

EUR 5,25

Zonnebankmunt

EUR 3,00

Kruidenbad / stoomcabine

EUR 1,30

Haarföhn

EUR 0,10

De verblijfsduur in het zwembad is exclusief 20 minuten aan- en uitkleden.

Debetkaart

Voor het kopen van kaartjes voor het Lentebad kunt u gebruik maken van een debetkaart.
De eenmalige aanschaf van een debetkaart kost EUR 10,00

De debetkaart kunt u met twee mogelijkheden opwaarderen:

EUR 10,00 die een zwemwaarde heeft van EUR 12,50

EUR 30,00 die een zwemwaarde heeft van EUR 40,00

LENTEBAD, Lentemorgen 13, 6903 CT Zevenaar, Tel: 0316-527689

Kinderen t/m 2 jaar gratis

DE BREULY, Ooysedijk 6, 6905 DS Zevenaar, telefoon: 0316-523475

Lentebad openingstijden t/m 13 augustusTarieven

Naar Menu