AutoRai

Heet Mexicaans weekend voor Chevrolet in alle opzichten

(7/31/2006)
De Mexicaanse races voor het World Touring Car Championship 2006 deden het afgelopen weekend een groot beroep op de mentale veerkracht van het team van Chevrolet, dat zowel hoogte- als dieptepunten te verwerken kreeg.
Hoogtepunten waren er in Race 1, waarin zowel Alain Menu als Nicola Larini behoorlijk wat verloren terrein terugwon, ondanks de alsmaar verslechterende staat van de baan. Het dieptepunt tijdens het weekend was zonder meer het zware ongeval van Rob Huff tijdens de eerste ronde van Race 1. Als gevolg daarvan werd de Britse coureur per traumahelikopter afgevoerd naar het Puebla Trauma Center, waar na een aantal scans gelukkig bleek dat Huff in orde was.

Gezien de startposities op de grid voor Race 1 konden de Chevrolet-coureurs niet anders dan vanaf het doven van de lichten vol in de aanval gaan. Dat was ook precies wat Rob Huff deed. Hij won direct na de start al twee posities en stond op het punt twee volgende slachtoffers voorbij te gaan, toen de binnenste van de twee autoâs naar buiten kwam, daar de tweede raakte die vervolgens de Chevrolet van Rob Huff niet kon ontwijken. Huff werd als gevolg daarvan op de eerste banking met hoge snelheid de betonnen muur in gelanceerd, waarna de resten van zijn Chevrolet uiteindelijk op het midden van het circuit tot stilstand kwamen. De safety car kwam direct de baan op, maar gezien de ernst van het ongeval werd de race onmiddellijk stilgelegd. De medische dienst en marshals bevrijdden de Chevrolet-coureur uit zijn auto en brachten hem naar de ziekenboeg van het circuit, waar de medische staf van de FIA besloot Huff per helikopter naar het Puebla Trauma Centre te vliegen.

âOndanks alles wat er hier dit weekend fout ging, moet ik zeggen dat de medische staf zich perfect over Rob bekommerd heeft,â verklaarde Eric Nève, Motorsport Manager van Chevrolet Europe.

Het ongeval van Huff zorgde er voor dat de race tijdelijk werd stilgelegd, zodat het circuit weer schoongemaakt kon worden. Bij de rollende herstart was het âall systems goâ voor Menu en Larini, die beide geen enkele fout maakten en zich door het veld naar voren worstelden. Menu eindigde uiteindelijk als 12^e, Larini finishte als 15^e. âGezien de condities van de baan ben ik eigenlijk best tevreden,â aldus Menu. âIn het begin was het vrij glad, maar dat hoort erbij. Maar halverwege de eerste race begon het asfalt van de baan opnieuw los te laten. Zelfs op de banking lagen overal stukjes asfalt, waarbij alleen de racelijn schoon was. Het leek bijna een rallyproef.â

Larini kon niet anders dan daarmee in te stemmen. âJe moet jezelf er van overtuigen dat je op een soort rallyproef rijdt. Dan gaat het goed, want dan verwacht je dat je in bijna iedere bocht gaat glijden. Als je de race hier ook echt als race benadert, ga je fouten maken.â

De tweede race duurde voor de beide coureurs slechts kort, omdat ze â net als tal van andere deelnemers â uitvielen als gevolg van ongekend hoge watertemperaturen als gevolg van de extreme hitte.

De volgende ronden van het World Touring Car Championship 2006 worden op 3 september verreden in het Tsjechische Brno.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster