AutoRai

Saab Cabrio Challenge wederom groot succes

(7/31/2006)
Maar liefst 74 equipes met een Saab Cabriolet meldden zich aan voor de Saab Cabrio Challenge 2006, die eind juni is verreden in Zuid-Limburg, de Belgische Ardennen, Noord-Frankrijk en Luxemburg. Dit jaar stond de Saab Cabrio Challenge in het teken van het 20-jarig bestaand van de Saab Cabriolet. Gedurende de vier dagen van de Challenge kon de kap van alle Cabriolets ingevouwen blijven; het was prachtig weer. In 1986 werd de eerste Saab 900 Cabriolet overhandigd aan de eigenaar in Amerika en nu ruim twintig jaar later, mag geconstateerd worden dat de Saab Cabriolet springlevend is en zich nog steeds mag verheugen op veel aandacht. Ook tijdens de Saab Cabrio Challenge, waar alle Saab Cabriolet-uitvoeringen vertegenwoordigd waren, bleek weer eens dat optimaal rijplezier, comfort en fraaie vormgeving prima samengaan met open rijden, zeker als het weer ook nog eens meewerkt.

Na de start op donderdagochtend bij Chateau De Raay in Baarlo werden de equipes door fraaie landschappen en over kleine weggetjes geleid, uitgezet door Jan Berkhof, voormalig Nederlands Rallykampioen. Daarbij werden Zuid-Limburg, de Belgische Ardennen, zelfs een stukje Noord-Frankrijk en Luxemburg aangedaan. De finish vond plaats bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht, waar op zaterdagavond met een groot feest deze jubileumeditie van de Saab Cabrio Challenge waardig werd afgesloten. Op zondag was er voor de fanatiekelingen nog een route tot aan Eindhoven uitgezet.

De Saab Cabrio Challenge 2006 werd gewonnen door equipe Van der Lek â Bastiaens. De hoofdprijs, een vijfdelige speciale '20 Years Edition' kofferset werd daags na de Cabrio Challenge overhandigd aan de winnaars door de heer B. Oeberius Kapteijn van Saab-dealer Kroymans Haarlem.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster