Politie Zuid-Holland-Zuid

31/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-07-2006 o Persberichten District I

Zwembad voorlopig gesloten
BRAND IN ZWEMBAD DE HOGE DEVEL
ZWIJNDRECHT In de vroege morgen van maandag 31 juli heeft korte tijd brand gewoed in het zwembad de Hoge Devel in Zwijndrecht. De schade lijkt op dit moment aanzienlijk. Op het eerste gezicht is er vooral veel rook- en roetschade in het binnenbad. Schade-experts nemen op dit moment de schade op. De technische recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Er zijn aanwijzingen dat afgelopen nacht is ingebroken in het zwembad.

De Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) kreeg vanmorgen rond 6.30 uur de melding binnen van de brand in het zwembad. Vier tankautospuiten en een ladderwagen van de Brandweer Hendrik-Ido-Ambacht en brandweer Zwijndrecht bestreden de brand. Omstreeks 7.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Wethouder Miranda de Vries betreurt het zeer dat de inwoners van Zwijndrecht juist in deze warme periode geen gebruik kunnen maken van het zwembad. De wethouder brengt vanmiddag een bezoek aan het zwembad om de schade te bekijken.

AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Op zondagavond 30 juli zijn twee mannen van 18 en 19 jaar uit respectievelijk uit Papendrecht en Dordrecht aangehouden op het Damsterdiep in Dordrecht. De auto viel de politie op omdat deze uit een richting kwam waarvan de weg alleen bestemd is voor lijnbussen en taxis. De politie hield de bestuurder staande op het Damsterdiep. Uit navraag bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) bleek dat de auto waarin de twee reden als gestolen stond gesignaleerd. Beide inzittenden werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De auto bleek op 29 juli j.l. te zijn gestolen vanaf de Troelstraweg in Dordrecht. De rechtmatige eigenaar deed direct aangifte. De politie zal de verdachten nader horen over hun betrokkenheid bij de diefstal van de auto.

VERDACHT VAN MISHANDELING EX
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 30 juli een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Van Almondestraat. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. Ook zou hij goederen uit haar woning hebben weggenomen. De man zou de vrouw tot twee keer toe die dag hebben mishandeld door haar te schoppen en te slaan. Hij is ingesloten.