Time : 09:36:25
Date : 31 July 2006
Sender Name: Allen Carr's Easyway Belgium

Diagnose longkanker bij Allen Carr

Maandag 31 juli 2006

Met grote droefheid bevestigt Allen Carr's Easyway International dat Allen Carr gediagnosticeerd werd met longkanker.

De diagnose bij de 73-jarige Allen werd pas deze week vastgesteld. Ook zijn familie vernam het nieuws met ontsteltenis. Allen Carr is getrouwd met Joyce en heeft 4 kinderen, 2 stiefkinderen, 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Allen vroeg de organisatie om, in deze moeilijke tijden, volgende verklaring af te leggen. Allen stopte met roken in 1983 toen hij zijn Easyway-methode ontdekte, waardoor hij niet langer verslaafd was aan zijn 100 sigaretten per dag. Sinds heeft hij geen sigaret meer gerookt. Hij bouwde wereldwijd een reputatie op als DE autoriteit inzake stoppen met roken. Zijn methode zag het daglicht in zijn kliniek in zuidwest-Londen. De ondervindingen van deze sessies vormden de basis van zijn uiterst succesvolle boeken, waarvan er wereldwijd meer dan tien miljoen verkocht werden.

Vandaag zijn er meer dan 70 Easyway-klinieken in 30 verschillende landen, waar vorig jaar alleen al meer dan 45.000 rokers behandeld werden.

Het is onmogelijk vast te stellen hoeveel rokers Allen kon helpen, maar met elk verkocht boek dat door meerdere rokers werd gelezen en met de methode die ook beschikbaar was op DVD, CD en CD-Rom, mag men er van uitgaan dat het gaat om meer dan 10 miljoen mensen.

Of Allen's longkanker het gevolg is van zijn '100 sigaretten-per-dag' verslaving, is niet zeker. Sinds hij stopte met roken bracht hij immers vele jaren door in rokerige ruimtes waar hij rokers van hun verslaving probeerde af te helpen. Een van de unieke kenmerken van Allen Carr's Easyway Clinics is immers dat rokers blijven roken terwijl ze de sessies bijwonen. Mocht de tijd die hij met hen doorbracht hebben bijgedragen tot zijn huidige toestand, dan is dat volgens Allen de prijs waard. Vooral omdat zijn methode meer dan 10 miljoen rokers succesvol behandelde.

Hij is er van overtuigd dat indien hij niet zou gestopt zijn met roken, hij 20 jaar geleden al zou overleden zijn. Daarnaast beklemtoont hij dat de voorbije 23 jaar als niet-roker zonder twijfel de leukste tijd van zijn leven was.

Allen zei gisteren "Sinds ik 23 jaar geleden stopte met roken, voel ik me de gelukkigste man ter wereld. En zo voel ik me nog steeds". Allen blijft opgewekt en beschouwt deze laatste fase van zijn leven als een buitenkans om zijn methode wereldwijd nog meer erkenning te geven. Allen zal in de nabije toekomst niet beschikbaar zijn voor interviews.

Allen Carr's Easyway International blijft via de succesvolle behandeling rokers van hun verslaving afhelpen. Allen kreeg ook de garantie dat de organisatie verder zal werken aan de wereldwijde verspreiding van klinieken en publicaties. Allen's protégé, Robin Hayley, zal net als de voorbije tien jaar de organisatie leiden.

Allen vraagt respect op te brengen voor de privacy van zichzelf en van zijn familie.

De media kunnen met vragen terecht bij Allen Carr's Easyway Belgium op 03/281.62.55 of 0497/37.28.50.

URL: http://www.allencarr.be
http://www.allencarr.com