Politie Zeeland


---

W-2909-2006 Paard staat op hoofd meisje
Een 47-jarige man uit Sittard was gisteravond rond 19.39 uur aan het vliegeren op het strand bij Domburg.
Hij zag een groepje ruiters aankomen en trok aan het touw van zijn vlieger, om deze wat tegen te houden. De vlieger kwam naar beneden en landde recht voor een van de paarden. Deze schrok van de gevallen vlieger en begon te bokken. Zijn berijdster, een 16-jarige meisje uit Zwitserland (woonplaats onbekend), werd afgeworpen en belandde in het zand. Hierop ging haar paard bovenop haar hoofd staan. De traumahelicopter is ter plekke gekomen en heeft het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens het ambulancepersoneel leken de verwondingen op het eerste gezicht mee te vallen. Het is niet bekend hoe het nu met het meisje is.

W-2910-2006 15-jarige rijdt door na aanrijding
Op de Schroeweg in Middelburg heeft gisteravond rond 20.42 uur een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaatsgevonden.
Op de kruising Torenweg/Schroeweg stond een personenauto te wachten op een groen verkeerslicht. Toen het licht groen werd trok hij op om over te steken. Op ditzelfde moment reed er een bromfietser over het fietspad en deze staak ook de weg over. Beide bestuurders konden niet op tijd remmen en kwamen met elkaar in aanrijding. De bromfietser kwam ten val, kon overeind krabbelen en reed vervolgens door. De 58-jarige Middelburgse chauffeur van de aangereden personenauto is de 15-jarige Vlissingse bromfietser achterna gerend, samen met een getuige. Hij is achterhaald en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Tegen de jongen, die uiteraard nog geen bromfietscertificaat had, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-2911-2006 verkeersongeval met letsel
Twee personen zijn gistermiddag rond 16.04 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in Terneuzen.
Een 21-jarige Fransman reed over de Leeuwenlaan in Terneuzen en gaf geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, 39-jarige automobilist uit Gent. Hierdoor ontstond de aanrijding. De auto van de Gentenaar kwam door de klap tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De Gentenaar liep, door het ongeval, een hersenschudding op en een 34-jarige Terneuzense passagier raakte gewond aan zijn knie. Volgens diverse getuigen reed de auto die de 21-jarige bestuurder heel erg hard over de kruising.

O-2912-2006 Auto-onderdelen weggenomen
Bij een bedrijf aan de Pearyweg in Goes zijn het afgelopen weekend auto-onderdelen weggenomen van twee, op het bedrijfsterrein geparkeerde, auto's.
De diefstal vond plaats tussen zaterdag 17.00 uur en maandag 09.00 uur. Van de auto's werden spoilers, wieldoppen, knipperlichten en het embleem weggenomen. De schade bedraagt ongeveer 1000 euro.


---- --