Ingezonden persbericht



---

File: 149e2ce.gif




|      |                                             |                 |
|      |Persbericht         
|      |Hilversum, 31 juli 2006                      |                 |
Dudok Wonen organiseert competitie voor Fabrikeurswoning

Win een appartement.nl

Hilversum - Wonen in een uniek Jugendstil appartement in het centrum van Hilversum dat speciaal voor jongeren is gerealiseerd. Dat is de Fabrikeurswoning op de Groest. Woningcorporatie Dudok Wonen heeft het pand verbouwd en is er zo trots op dat ze één appartement op een bijzondere manier gaat verhuren. Tijdens een soort Idols-competitie op Open Monumentendag kunnen deelnemers het appartement winnen en huurder worden van dit monument.

De Fabrikeurswoning is op een bijzondere manier herontwikkeld. Directeur Leon Bobbe: "Dudok Wonen vindt het behoud van cultureel erfgoed in Het Gooi erg belangrijk. We zijn er trots op dat we in zo'n uniek pand geweldige appartementen hebben kunnen realiseren zonder de cultuurhistorische waarde ervan aan te tasten. En dat het speciaal voor jongeren is, maakt het helemaal bijzonder. Dit appartement verdient daarom ook een bewoner die minstens zo enthousiast is over het mooie pand als wij! Want het zou jammer zijn als opeens de oude schilderingen met een latexje worden overgeverfd.."

Jugendstil
In het appartement zitten in de hal en slaapkamer authentieke Jugendstil schilderingen op het plafond, de muur en lambrisering. Daarnaast heeft de woonkamer een plafond met antieke ornamenten, een monumentale schouw en glas-in-lood ramen. Ook de houten schuifluiken die in alle raamkozijnen zitten maken dit appartement uniek. Daarnaast is de centrale entree van de Fabrikeurswoning indrukwekkend met de mozaïeken vloer, het gezandstraalde glas en de geschilderde lambrisering.

Competitie
Om het appartement te kunnen winnen, moeten deelnemers (tussen de 18 en 30 jaar) aan twee rondes succesvol meedoen. De finalisten doen dan op 9 september in de Fabrikeurswoning een act waarmee zij de jury hopen te overtuigen. Dit kan een lied zijn, een gedicht, speciale klederdracht of het maken van een salto. Het maakt niet uit hoe ze het doen, als ze de jury er maar op creatieve wijze van overtuigen dat dit erfgoed bij hem of haar in goede handen is.

Juryleden
In de jury zitten onder andere Barbara Karel (TV-presentatrice, VJ MTV), wethouder Ben Hammer en een buurman uit het pand zelf. De competitie vindt op 9 september plaats in de Fabrikeurswoning die dan ook opengesteld is voor het publiek wegens Open Monumentendag. Meer informatie op www.wineenappartement.nl.

Noot voor de pers,