Gemeente Dordrecht


---

Groene golf op Laan der Verenigde Naties

Dordrecht werkt aan bereikbaarheid

Maureen Vermeulen

In augustus worden de stoplichten op de Laan der Verenigde Naties zo afgesteld dat er in beide richtingen een groene golf ontstaat. De groene golf wordt ingesteld vanaf de kruising Hugo van Gijnweg tot de Rijksweg A16. Met de groene golf wordt de doorstroom van verkeer op deze belangrijke verkeersader in de stad sterk verbeterd. Met een groene golf kan het verkeer in principe in één keer doorrijden zonder elke keer voor een rood stoplicht te hoeven wachten. Hiervoor moet men zich wel netjes aan de snelheid houden. Te langzaam of te snel verkeer komt te laat of te vroeg bij de volgende stoplichten aan. Begin augustus 2006 starten de werkzaamheden, zodat de groene golf klaar is voordat de spoorwegovergang Laan der Verenigde Naties wordt afgesloten.

Hoogste prioriteit
De Laan der Verenigde Naties is één van de hoofdwegen in de stad en speelt een belangrijke rol in de afwikkeling van het verkeer van en naar het Centrum en de A16. En het is een belangrijke verbinding tussen de N3 en A16. Het verkeer op deze route krijgt dan ook de hoogste prioriteit. Op de route Hugo van Gijnweg - Rijksweg A16 wordt meer verkeer verwacht door de omleiding van het verkeer over deze route voor de aanleg van de tunnel Laan der Verenigde Naties.

Groene golf in twee delen
In augustus worden vier verkeerslichten vanaf Rijksweg A16 tot en met de Hugo van Gijnweg zo aangepast dat er een groene golf ontstaat. Deze groen golf wordt bij de Hugo van Gijnweg - Krispijnseweg even onderbroken. Als de tunnel in september 2007 klaar is, zal het tweede deel vanaf de Randweg tot en met de Nassauweg gaan werken.

Redactie
Moniek van Herk
Communicatie

telefoon (078) 639 61 60

email M.van.Herk@dordrecht.nl

Informatie