Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wezep - Oplegger met computeronderdelen ontvreemd         |
Op een parkeerplaats aan de Rondweg werd op zondag (30-07) de diefstal van een oplegger met een grote hoeveelheid computeronderdelen ontdekt.

De chauffeur, een 45-jarige man uit Wezep, had de oplegger vrijdagmiddag (28-07) geparkeerd op een afgesloten parkeerplaats voor vrachtwagens. Toen hij de oplegger zondag (30-07) rond 18.00 uur wilde ophalen zag hij dat het toegangshek niet meer geheel was afgesloten. Al snel bleek de oplegger met container te zijn verdwenen. De lading bestond uit een grote hoeveelheid computeronderdelen. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Epe - Medewerker Wegenwacht houdt  spookrijdster tegen    |
Een 33-jarige medewerker van de Wegenwacht heeft in de nacht van zondag op maandag (31-07) op de A50 een 74-jarige spookrijdster uit 't Harde tot stoppen gebracht.

De vrouw wilde rond 00.10 uur op de S9 een passagier ophalen maar wist niet precies waar ze moest zijn. De medewerker van de Wegenwacht zag de vrouw zoeken en wilde haar de juiste ophaalplek wijzen. Terwijl hij naar de auto liep reed de vrouw opeens verder en ging de A50 op. Omdat de vrouw met lage snelheid reed, ging de 33 jarige man met het zwaailicht in werking, achter haar rijden om het overige verkeer te waarschuwen. Na een eindje rijden keerde de vrouw op de weg waarna ze tegen de richting in haar weg vervolgde. Gelukkig was het op dat moment niet erg druk op de snelweg en wist de medewerker van de Wegenwacht de automobiliste na zo'n 300 meter tot stoppen te dwingen en de autosleutel uit het contactslot te halen. De gewaarschuwde politie nam het rijbewijs van de vrouw in beslag. De medewerker van de Wegenwacht haalde vervolgens nog even de passagier op. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Harderwijk - Drie aanrijdingen                            |
Vermoedelijk door het gladde wegdek ontstonden drie aanrijdingen op zondag (30-07).

Door regen, rubber en olie was het superdroge wegdek glad geworden waardoor vermoedelijk de volgende aanrijdingen ontstonden. Op de Selhorstweg vond er rond 17.50 uur een kop-staartbotsing plaats. Een 20-jarige automobilist uit Harderwijk kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 49-jarige plaatsgenoot. De bestuurders bleven ongedeerd maar de auto van de 20-jarige bestuurder was total loss.

Op de Verkeersweg verloor een 20-jarige automobilist uit Delft rond 19.40 uur de macht over het stuur, schampte een lantaarnpaal en kwam in de struiken tot stilstand. De schade bleef beperkt tot de auto en de man kon later zijn rit vervolgen.

Een 32-jarige automobilist uit Zwolle verloor rond 19.50 uur de macht over het stuur op de A28. Toen de man naar links stuurde raakte de auto in een slip en botste tegen de vangrail in de rechter berm. Ook deze bestuurder bleef ongedeerd, de auto raakte beschadigd aan de voorzijde.

|     |Harderwijk - Inbraak auto                                 |
Op de Flevoweg werd op zondag (30-07) een navigatiesysteem ontvreemd bij een auto-inbraak.

De eigenaar, een 40-jarige man uit Velserbroek, had de auto rond 10.00 uur geparkeerd op een parkeerplaats aan de Flevoweg. Toen hij rond 17.00 uur terugkeerde zag hij dat een zijruit was vernield. Ontvreemd werd onder meer een navigatiesysteem van het merk NAVMAN.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --