Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drie aanrijdingen

Harderwijk, 31-07-2006 o Vermoedelijk door het gladde wegdek ontstonden drie aanrijdingen op zondag (30-07). Door regen, rubber en olie was het superdroge wegdek glad geworden waardoor vermoedelijk de volgende aanrijdingen ontstonden.

Op de Selhorstweg vond er rond 17.50 uur een kop-staartbotsing plaats. Een 20-jarige automobilist uit Harderwijk kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 49-jarige plaatsgenoot. De bestuurders bleven ongedeerd maar de auto van de 20-jarige bestuurder was total loss.

Op de Verkeersweg verloor een 20-jarige automobilist uit Delft rond 19.40 uur de macht over het stuur, schampte een lantaarnpaal en kwam in de struiken tot stilstand. De schade bleef beperkt tot de auto en de man kon later zijn rit vervolgen.

Een 32-jarige automobilist uit Zwolle verloor rond 19.50 uur de macht over het stuur op de A28. Toen de man naar links stuurde raakte de auto in een slip en botste tegen de vangrail in de rechter berm. Ook deze bestuurder bleef ongedeerd, de auto raakte beschadigd aan de voorzijde.