Dienstenbond CNV

Grijp uw kans op medezeggenschap bij Trigion
31-07-2006

Op 12 oktober 2006 worden er ondernemingsraadverkiezingen gehouden bij Trigion. In deze Info hierover meer informatie. Verder de laatste informatie over het Sociaal Plan voor de verhuizing van bedrijfsonderdelen van Trigion van Apeldoorn naar Schiedam. Tot slot kennismaken met een nieuwe bestuurder. Ondernemingsraadverkiezingen op 12 oktober 2006

Wat houdt dit in?
Op 12 oktober 2006 worden de eerste ondernemingsraadverkiezingen na de fusie in de nieuwe organisatie Trigion gehouden. Dit is úw kans om de komende periode mee te praten over alle nieuwe ontwikkelingen bij Trigion.

In de ondernemingsraad van Trigion zijn 19 zetels beschikbaar voor werknemers. Daarnaast worden ook de leden van drie onderdeelcommissies verkozen:

* Onderdeelcommissie Services 3 zetels

* Onderdeelcommissie Monitoring & Respons 3 zetels
* Onderdeelcommissie Aviation 3 zetels

Medezeggenschap houdt in meepraten over wat er gebeurt bij Trigion. De ondernemingsraad overlegt met het bestuur van Trigion over verschillende belangrijke onderwerpen zoals: arbeidsomstandigheden, roosters maar ook over adviesaanvragen bij reorganisaties en andere onderwerpen die binnen Trigion van belang zijn. Een ondernemingsraad is dus een goede zaak. Het geeft de werknemers de mogelijkheid om mee te sturen en invloed uit te oefenen. Zeer belangrijk in een periode waarin de rechten van werknemers steeds meer onder druk komen te staan.

In de onderdeelcommissies worden onderwerpen behandeld die binnen bepaalde bedrijfsunits aan de orde zijn. In de onderdeelcommissie Monitoring & Respons komen bijvoorbeeld onderwerpen aan de orde die voor de meldkamermedewerkers van belang zijn, en de onderdeelcommissie Aviation behartigt de belangen van de medewerkers werkzaam in de luchtvaartsector.

Waarom verkiesbaar stellen?
Elke werknemer bij Trigion kan zijn stem uitbrengen. U dus ook! Maar op wie gaat u stemmen? Misschien wel het liefste op een bij de CNV Dienstenbond georganiseerde collega. Een collega die vanuit zijn of haar CNV-achtergrond een gewogen standpunt inneemt. Zon CNV kandidaat moet er dan natuurlijk wel zijn. CNV Dienstenbond zoekt daarom goede kandidaten die willen meepraten over belangrijke onderwerpen en hun collegas willen vertegenwoordigen.

Waarom OR-lid worden in de BEVEILIGING?

B BELANGRIJK

E
EIGEN ONTWIKKELING

V
VOOR COLLEGAS

E
EN MET COLLEGAS

I
INTERESSE

L
LEERZAAM

I
INZET

G
GEZELLIG

I
INFORMATIEF

N N
IEUWE UITDAGING

G G
EWOON DOEN

Heeft u zin in een leuke en leerzame uitdaging? Dan is het OR-lidmaatschap iets voor u en moet u zich verkiesbaar stellen. U kunt zich verkiesbaar stellen wanneer u op 12 oktober 2006 tenminste één jaar in dienst bent bij Trigion. Voor de onderdeelcommissies dient u werkzaam te zijn binnen de betreffende Business Unit.

U kunt zich óf voor de ondernemingsraad óf voor een van de onderdeelcommissies verkiesbaar stellen, voor beiden is niet mogelijk.

De CNV Dienstenbond
Medezeggenschap en verantwoordelijkheid zijn voor het CNV kernbegrippen. Het zijn geen loze kreten. CNV leden in de ondernemingsraad worden op alle mogelijke manieren door ons ondersteund; ze staan er niet alleen voor. Als u ervoor kiest om uzelf verkiesbaar te stellen dan is dat niet alleen goed voor het bedrijf maar ook voor uzelf. Het OR-lidmaatschap biedt kansen om uzelf te ontwikkelen, u kunt cursussen volgen over actuele onderwerpen, u leert Trigion kennen van een andere kant en u kunt iets betekenen voor uw collegas. U verkrijgt kennis en vaardigheden waarmee u buiten de ondernemingsraad ook goed uit de voeten kunt.

In een tijd met grote veranderingen is het van belang dat werknemers hun recht op medezeggenschap maximaal benutten. Daarom bouwt de CNV Dienstenbond de serviceverlening aan de ondernemingsraadsleden steeds verder uit. Zo is er veel contact tussen onze bestuurders en ondernemingsraden.

Ook kunt u een beroep op de CNV OR-service. Voor uitgebreid advies over heel gecompliceerde zaken kunt u ondersteund worden door bedrijfsadviseurs van aan het CNV gelieerde organisaties.

Aanmelden
Durft u de uitdaging aan? Stelt u zich verkiesbaar? Een goede keuze!

U kunt dat doen door de bijgevoegde bereidverklaring (zie bijlage) voor 25 augustus 2006
aan ons terug te sturen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u tijdens kantooruren bellen met Harry Gerding of Sandra Hendriks op tel.nr. 023-5670686. U kunt uw vragen ook per e-mail aan ons stellen: h.gerding@cnvdibo.nl of s.hendriks@cnvdibo.nl

Sociaal plan Verhuizing Business Unit Monitoring & Response naar hoofdvestiging te Schiedam

Inmiddels zijn de onderhandelingen over het Sociaal Plan voor de verhuizing van de medewerkers in het Dispatch Center, de medewerkers van Teleguard, Teleservices en de centrale staf M&R afgerond. Na een stemming onder de CNV-leden, met een positief resultaat, is het Sociaal Plan in werking getreden. In het Sociaal Plan zijn voor de medewerkers van wie de werplek naar Schiedam zal worden verplaatst regelingen getroffen die deze verhuizing aanvaardbaar maken. Ook voor de achterblijvers zijn oplossingen gevonden.

Even voorstellen een nieuwe bestuurder
Sandra Hendriks-Sneijder:

Per september 2006 zal ik de zaken bij Trigion overnemen van Harry Gerding. Een hele leuke uitdaging, zeker ook omdat niet alleen ik nieuw ben maar ook Trigion "nieuw" is. Een goede match dus. Ik kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten en aan de slag te gaan. Aarzel dus niet om voor vragen en/of opmerkingen contact met me op te nemen: s.hendriks@cnvdibo.nl, 023-5670686.

Tot slot
Meer weten over de ondernemingsraadverkiezingen of voor vragen over het Sociaal Plan: neem contact op met de bestuurders van de CNV Dienstenbond: Harry Gerding en Sandra Hendriks, via telefoonnummer: 023-5670686 of per e-mail: h.gerding@cnvdibo.nl en s.hendriks@cnvdibo.nl

Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn, kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052. Wist u dat CNV Dienstenbond de laagste contributie kent van alle vakbonden binnen de beveiliging? Doe er uw voordeel mee!

Bijlage: Bereidheidsverklaring (pdf)