Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 31-07-2006

Politie zoekt getuigen mishandeling ponyveulen
WEITEVEEN De politie is op zoek naar getuigen van een wrede dierenmishandeling. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juli, werd een 5-maanden oude ponyveulen mishandeld waarna het overleed aan zijn verwondingen. Toen de eigenaar op zaterdagmorgen het dier wilde verzorgen, stond onvast ter been in een weide aan de Bargerweg. Ook waren de ogen van het dier gezwollen. Nadat de man het veulen van medicatie had voorzien en verder verzorgd had kwam hij ter controle s middags terug. Toen bleek dat het gebied rondom de ogen tot achter de oren opgezet, kaal en rood was. Kennelijk heeft de dader getracht het dier een strop om te doen. Na verzorging bleek op zondagochtend 30 juli dat het dier overleden was. (06-166339)

Auto ontvreemd bij inbraak
HOOGEVEEN Tussen zaterdagmiddag 29 en maandagmorgen 31 juli werd er ingebroken bij een autobedrijf aan de Fokkerstraat. Hierbij werden de autosleutels van een binnen de hekken op het terrein geparkeerde auto weggenomen. De daders reden met de bijbehorende auto door het hekwerk en verdwenen. Tevens werd er een geldbedrag uit een in het bedrijf staande gokkast gestolen en werd er een fles drinken uit de koelkast meegenomen. (06-166738)

Inbraak bij golfclub
RODEN In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in de werkplaats van de golfclub aan de Weehorsterweg. Door het vernielen van een golfplaat van de loods kon het inbrekersgilde binnenkomen. De buit bestond uit 2 bosmaaiers, 2 kettingzagen, een rug-bladblazer en een kruiwagen. De totale waarde bedraagt ongeveer 3225. (06-166686)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280