Exclusieve Cubaanse sigaren nu ook in Nederland

Creative a la carte

Habanos lanceert wereldwijd de Edicion Limitada 2006

Havana, 19 juni 2006.
Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van het limited edition concept , brengt het Cubaans-Spaanse bedrijf Habanos S.A. dit jaar 3 type gelimiteerde uitgaven op de markt: de Cohiba Pirámide, de Montecristo Robusto en de Partagás Serie D No. 3. Deze sigaren zijn voorzien van één merkbanderol en één banderol met de tekst Edición Limitada 2006. Ze worden geleverd in een kist voorzien van een speciaal zegel.

Vijf jaar geleden startte Habanos, de wereldwijde verkoop- en marketingorganisatie van Cubaanse sigaren, het concept Edición Limitada. Ter gelegenheid van dit jubileum worden de meest succesvolle gelimiteerde uitgaven van de afgelopen vijf jaar op gepaste wijze eer aan gedaan. De Cohiba Pirámide, de Montecristo Robusto en de Partagás Serie D No. 3 worden in 2006 in limited edition op de markt gebracht.

Sinds 2000 heeft Habanos 24 gelimiteerde modellen van de merken Cohiba, Montecristo, Partagás, Romeo y Julieta, Hoyo de Monterrey en H. Upmann op de markt gebracht. Bijzonder aan de Edición Limitada is dat ze zich onderscheidt door formaten die normaal niet voorkomen in het portfolio van het betreffende merk en die tevens gekarakteriseerd worden door een speciale methode van vervaardiging. Zo worden de dekbladeren zorgvuldig geselecteerd uit de beste tabaksplantages van Cuba en ondergaan ze een rijpingsproces van twee jaar. Hierdoor krijgt de sigaar een donkerdere kleur en is de Limitada uniek in zijn soort.

De Ediciónes Limitadas worden in een unieke verpakking op de markt gebracht. Zo komt de Cohiba Pirámide (50 x 156 mm) per 10 stuks verpakt in een bijzonder houten kist met een donkere vernislaag en zegel, speciaal ontworpen voor deze gelegenheid. De Montecristo Robusto (50 x 124 mm) komt op de markt in een halfgrote ongeverniste kist met 25 sigaren. De Partagás Serie D No. 3 bestaat uit 25 dikke coronas en komen in eenzelfde type kist.

De limitadas van Partagás en Montecristo zullen via Cubacigar, exclusief distributeur van Cubaanse sigaren in de Benelux, begin augustus op de markt verschijnen. De Cohiba komt vanaf november 2006 beschikbaar voor de Beneluxmarkt.