Dienstenbond CNV

hoontetijl: Premierestitutie zo snel mogelijk!
31-07-2006

Al eerder hebben wij u geïnformeerd over de teruggave van de WAO-hiaat premie. De teveel betaalde premie is begin juli aan de werkgevers terugbetaald en kan dus worden uitbetaald aan de werknemers. Hoontetijl wil dat pas aan het einde van dit jaar doen en misschien zelfs wel begin volgend jaar! CNV Media vindt dit onacceptabel.

De werkgever heeft in de afgelopen jaren steeds de premie van de WAO-hiaatverzekering bij de werknemers ingehouden waarna de premie collectief werd afgedragen aan Achmea. De afspraak is dat de teveel betaalde premie terug moet naar de werknemers. Achmea heeft dat geld reeds ter beschikking gesteld van de werkgevers. Het uitbetalen kan dus beginnen!

Geld wat aan werknemers toebehoort mag niet onnodig lang in de zakken van de werkgevers blijven zitten. Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er flink gerekend moet worden en dat het vakantietijd is waardoor er misschien onderbezetting is op de kantoren, maar uitbetaling in de maand augustus moet mogelijk zijn.

Het is dan ook te gek voor woorden dat uw werkgever het pas in december of januari wil uitbetalen. Het geld was niet bedoeld om een Hoontetijl-spaarpot te vullen. Ook het feit dat er bij Hoontetijl reorganisatie op reorganisatie is geweest en beslist niet uit weelde- maakt ons wat ongerust over de daadwerkelijke uitbetaling.

Daarom hebben wij aan uw werkgever een brief gezonden met de vraag om uitleg.
Het gaat in de meeste gevallen om 130 tot ruim 230 euro netto. We gaan ervoor om uw directie te bewegen tot snellere uitbetaling over te gaan! We zullen u het antwoord van de directie zo snel mogelijk na ontvangst laten weten.

We proberen er steeds bovenop te zitten. Bevalt onze aanpak u? Geeft dat dan door aan uw (ongeorganiseerde) collega. Ook hij/zij is gediend bij een vlotte uitbetaling van teveel betaalde premie maar komt er gemakkelijk mee weg als ùw bond het regelt. Maak ze lid van CNV Media en wijs hen bijvoorbeeld op de gratis rechtsbijstandverzekering voor het gezin. Dat, terwijl onze contributie al de laagste is in deze sector. Hij of zij kan zich aanmelden via www.cnvdienstenbond.nl

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl