Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/07)

OOSTERHOUT NB, 31 juli 2006

Arrestatie na zware mishandeling

WAALWIJK: Een 39-jarige inwoner van Sprang-Capelle is op maandag 31 juli om 02.15 uur gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. De verdachte drong kort daarvoor een woning binnen aan de Heinrich Schutzsingel en mishandelde in de woning een 46-jarige inwoner van Kaatsheuvel. De verdachte hanteerde daarbij een houten knuppel, waardoor het slachtoffer een flinke hoofdwond opliep. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De gewaarschuwde agenten arresteerden de verdachten en stelden het slagwapen veilig. De reden van de mishandeling ligt waarschijnlijke in de relationele sfeer. Het verdere onderzoek wordt in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee gedaan, omdat de verdachte militair van beroep is.

Even naar het toilet, hengels weg

HANK: Een sportvisser deed aangifte van diefstal van twee werphengels. De 28-jarige man uit Raamsdonksveer zat in de nacht van zondag 30 juli op maandag 31 juli te vissen bij de Kurenpolder. Tijdens een korte sanitaire stop ging een nog onbekende dief er met de twee werphengels vandoor. Het vistuig heeft een waarde van circa 700,-

Verkeerd voorbeeld

RIJEN: Een 43-jarige inwoner uit Rijen kreeg diverse bekeuringen vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag. De man vestigde de aandacht op zichzelf door met hoge snelheid over de rijbaan van de Rijksweg te rijden in plaats van het verplichte (brom-) fietspad te gebruiken. Hij reed vervolgens op de Europalaan door rood licht en ging op een rotonde tegen de rijrichting in. Dat alles gebeurde zondagavond 30 juli rond 22.45 uur. Toen de agenten hem lieten stoppen, bleek er nog een tweede berijder van de bromfiets te zijn. De man vervoerde namelijk voor zich op de scooter zijn minderjarige zoontje.

Politie pakt inbrekers op heterdaad

OOSTERHOUT: Twee inbrekers zijn door de politie gearresteerd kort nadat zij in een horecagelegenheid aan de Keiweg inbraken. Op maandag 31 juli 2006 omstreeks 02.15 uur kwam de inbraakmelding binnen bij de meldkamer. Omdat de melder meteen een duidelijk signalement van de twee daders doorgaf, was het duo snel te achterhalen. Een 54-jarige verdachte uit Oosterhout was nog op de plek van de inbraak, toen hij werd ingerekend. Zijn kompaan, een 47-jarige Oosterhouter, had zich inmiddels verschanst in een tuin aan de Keiweg. Om hem onder controle te krijgen, maakte de politie gebruik van peperspray. Het duo was met een bromfiets naar de plaats van het misdrijf gekomen en hadden de fietstassen op de brommer gevuld met etenswaren afkomstig uit de horecagelegenheid.
De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Daarna informeerde de politie de eigenaar van de horecagelegenheid, die de inbraak nog niet had opgemerkt. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Proces-verbaal voor bezit stiletto

VEEN: Politieagenten behandelden in de nacht van zondag 30 juli op maandag 31 juli een aanrijdinkje op de Schmitzstraat in Veen. Er was uitsluitend sprake van materiële schade, waarbij de veroorzaker een geparkeerde auto geraakt had. Uit onderzoek bleek dat deze 35-jarige man uit Veen softdrugs bij zich had. Dit was reden om de auto nader te doorzoeken en daarbij vonden de agenten een stiletto. Zowel het wapen als de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten stellen onbeheerde auto veilig.

RAAMSDONKSVEER: Op de parkeerplaats bij de zandwinput aan de Oosterhoutseweg troffen surveillerende agenten een niet afgesloten auto aan. Die gebeurde zondagavond 30 juli om 22.00 uur. Alle ramen waren geopend en de contactsleutel op het contactslot. Tijdens het onderzoek in de auto vonden de agenten een kleine hoeveelheid softdrugs in het dashboardkastje. De eigenaar van de auto was nergens te bekennen. Om diefstal van de auto te voorkomen is de auto tijdelijk veilig gesteld. In afwachting van de rechtmatige eigenaar staat de auto gestald bij het politie bureau in Geertruidenberg.

Afgevallen tak zorgt voor ongeval

OOSTERHOUT: Een 27-jarige inwoner van Oosterhout raakte gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Dat gebeurde in de nacht van zondag 30 juli op maandag 31 juli rond 05.15 uur op de Kreeksluisweg. De man reed op zijn bromfiets over het onverlichte fietspad langs de Kreeksluisweg. Hij is daar bovenop een heel grote boomtak gebotst. Er was een grote tak uit een boom gevallen. De tak was ter grootte van een boom zelf. Deze lag volledig over het onverlicht fietspad. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij zijn sleutelbeen gebroken had. De Oosterhoutse brandweer kwam er aan te pas om de boomtak op te ruimen.

Politie onderzoekt inbraken

OOSTEIND: Op zondagavond 30 juli is tussen 21.00 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Provincialeweg. De inbreker kon binnen komen door een klepraampje open te breken. Hij ging er vandoor met een deel van een muntenverzameling en sieraden. De politie nam een aangifte op en laat de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

TERHEIJDEN: Computerapparatuur verdween bij een inbraak in een bedrijfspand aan het Liesveld. De dader sloeg toe tussen zondag 30 juli 14.00 uur en maandag 31 juli 07.45 uur. Hij nam vier systeemkasten mee. Om binnen te komen forceerde de dief de voordeur van het pand.

OOSTERHOUT: Twee zogenaamde flatscreens (TFT-computerbeeldschermen) werden buitgemaakt bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Beneluxweg. Dat gebeurde zondagavond 30 juli om 18.45 uur. Op dat moment trad namelijk het alarm in werking.

OOSTERHOUT: Maandagmorgen 31 juli kreeg de politie melding van opengebroken kelderboxen aan de Boerhaavelaan. Een korte inventarisatie wees uit dat er minimaal zeven kelderboxen waren opengebroken. Het is nog onbekend wat er uit de boxen is weggenomen.

Hulpverleners in actie vanwege omgeslagen boot

WERKENDAM: Hulpverleningsdiensten rukten maandagochtend 31 juli rond 11.30 uur uit naar de Sasdijk in Werkendam. Op de Nieuwe Merwede, nabij de Spieringsluis, was een zeilboot omgeslagen met vier opvarenden. Twee van hen konden zich via het aldaar aanwezige pontje in veiligheid brengen. De twee anderen probeerden de zeilboot te redden. Hulpverleners (politie, brandweer, KLPD, Rijkswaterstaat, reddingsbrigade, huisarts) hadden dus zicht contact met deze laatste twee. Het lukte het duo niet om de zeilboot van het type Spanker overeind te krijgen, waarna het bootje zonk. Daarna konden ook deze laatste twee opvarenden zichzelf in veiligheid brengen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel raakten de vier jongens de nodige spullen kwijt bij dit avontuur. Het viertal is afkomstig uit Dordrecht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer