Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 31 juli 2006

Politie onderzoekt beroving

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek naar een beroving, die kort na middernacht, tussen 00.15 uur en 00.30 uur gepleegd is in de Houtstraat te Tilburg. Het slachtoffer, een 39 jarige vrouw uit Tilburg liep vanuit de Groeseindstraat de Houtstraat in. In de Houtstraat werd ze aangesproken door een van de inzittenden van een donkerkleurige personenauto, mogelijk een BMW, die naast haar kwam rijden. Het slachtoffer keek en zag dat er drie onbekende mannen in de auto aanwezig waren. Omdat het slachtoffer niet reageerde op een aan haar gestelde vraag, stopte de auto voor het slachtoffer en belemmerde haar doorgang. Twee mannen stapten vervolgens uit. Onder bedreiging van een mes moest de vrouw haar tas en sieraden afgeven. Na de beroving zette het slachtoffer het op een gillen waarna de auto met inzittenden vertrok.

Politie op zoek naar getuige(n) ernstige aanrijding

TILBURG Zaterdag 29 juli, rond 18.30 uur, vond er op de Blaakweg te Tilburg een ernstig ongeval plaats waarbij een 36 jarige motorrijder uit Goirle gewond raakte. De motorrijder reed over de Blaakweg in de richting van de Ringbaan Zuid. Volgens zijn verklaring werd hij op de Blaakweg afgesneden door een grijs gekleurde personenauto. Door deze manoeuvre week hij uit, belandde in de naastgelegen berm, raakte de vangrail en sloeg over kop. Met diverse breuken in borst en elleboog werd het slachtoffer overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. De politie heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook werden er meerdere mensen gehoord. Op dit moment is de toedracht nog niet duidelijk. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering

TILBURG Agenten hebben gisteravond, rond de klok van 21.00 uur, een 55 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man veroorzaakte overlast in een zorgcentrum aan de Wethouderslaan. In beschonken toestand was hij het centrum ingelopen en wilde niet vertrekken. Na een gesprek met de agenten verliet hij toch het gebouw. Korte tijd later kwam hij terug en wilde weer naar binnen. Hierop hebben de agenten de man aangehouden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Automobilist betrapt op rijden onder invloed

TILBURG In de Korenbloemstraat controleerden agenten, vanmorgen om 02.30 uur, een 39 jarige automobilist uit Tilburg. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 420 Ug/l in zijn bloed had. Met een proces verbaal en een rijverbod van vier uren op zak mocht hij huiswaarts keren.

Uitslaande brand in een woning in appartementencomplex

TILBURG Vanmorgen, rond 05.30 uur ontving de politie een melding van een uitslaande brand in een woning in een appartementencomplex, aan het Calandhof te Tilburg. De woning betreft een hoekappartement en is gelegen op de begane grond. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de woning en werd het bovenliggende appartement direct bedreigd. De politie sloeg onmiddellijk alarm en heeft diverse bewoners gewekt en geëvacueerd.
Nadat de brandweer klaar was met bluswerkzaamheden bleek het appartement totaal te zijn uitgebrand. Ingesteld onderzoek van de brandweer wees uit dat het niet waarschijnlijk was dat het hier om brandstichting ging. Op de plek waar het televisietoestel stond, is vermoedelijk de brand ontstaan. De bewoner, een 65 jarige man, was niet in de woning aanwezig.

Laatste kermisdag rustig verlopen

TILBURG De laatste kermisdag is rustig verlopen. Naast enkele kleine conflicten hebben agenten op en rond het kermisterrein twee aanhoudingen verricht.
Gisteravond om 19.45 uur hebben agenten op het Piusplein, een 16 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De jongen bevond zich op een plek waar hij niet mocht zijn en werd daarover aangesproken door de politie. Toen de agenten zijn naam genoteerd hadden en een onderzoek instelden, bleek de opgegeven naam vals te zijn. Hierop hebben de agenten hem aangehouden. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt.

Kort na 22.30 uur hebben agenten op de Hopliedenkade een 40 jarige man uit Tilburg aangehouden voor belediging. De man negeerde een afzetting en liep er omheen. Toen de agenten hem daarover aanspraken vond de man het nodig een van de agenten te beledigen. De man is aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers