Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 31 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 31-07-2006

Politie lost 35 zaken op met aanhouding 4 minderjarige dieven Purmerend, maandag 31 juli 2006 De politie heeft in de loop van vorige week vier jongens van 15 jaar uit Purmerend aangehouden op verdenking van een groot aantal woninginbraken en diefstal van scooters en fietsen. Met de aanhouding van deze vier verdachten denkt de decentrale recherche Purmerend zicht te hebben gekregen op een groep jongens die verantwoordelijk kan worden gehouden voor minimaal 35 misdrijven in de regio. Waaronder 20 woninginbraken, enige inbraken bij sportverenigingen en verder diefstallen van scooters en fietsen. De woninginbraken werden vooral buiten Purmerend gepleegd in de dorpen Beemster, De Rijp, Oosthuizen, Edam-Volendam en Broek in Waterland. De buit bestond veelal uit contant geld en mobiele telefoons. Alle verdachten zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris in Haarlem en zitten nog in voorlopige hechtenis. Het onderzoek duurt voort en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Rijbewijs kwijt Zaandam, 30/31 juli In de nacht van zondag op maandag werden op de Thorbeckeweg twee drankrijders aangehouden. Een 23-jarige vrouw uit België en een 69-jarige man uit Landsmeer hadden te diep in het glaasje gekeken.Laatstgenoemde had drieëneenhalf keer de alcohollimiet overschreden en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Thorbeckeweg werden in totaal 54 bestuurders gecontroleerd. Zondagmiddag werd op de Koningin Julianaweg een 26-jarige automobiliste uit Waddinxveen aangehouden omdat zij onder invloed verkeerde. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Twee drankrijders Zaandam, 29 juli, 18:30-22:00 uur Tijdens een alcoholcontrole op de Vermiljoenweg heeft het verkeershandhavingsteam zaterdagavond twee drankrijders, een 22-jarige Zaandammer en een 28-jarige Purmerender, aangehouden. Het meest gedronken had de Zaandammer, hij had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De twee alcomobilisten kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. Op de Vermiljoenweg werd bij in totaal 146 bestuurders een blaastest afgenomen.

5 aanhoudingen bij burenruzie Zaandam, 30 juli 2006, 16:01 uur Na een burenruzie op het Czaar Peterplantsoen heeft de politie 5 betrokkenen aangehouden, in de leeftijd van 17 tot 37 jaar en woonachtig in Zaandam en Zaandijk. Het conflict zou al enige tijd gaande zijn en escaleerde zondagmiddag vanwege een geparkeerd voertuig in de straat. Een 22-jarige man en zijn 17-jarige vriendin zouden hierbij door een 37-jarige buurman met een videocamera en een stoelpoot zijn geslagen. De 22-jarige Zaandammer zou vervolgens enige ruiten hebben ingegooid met stenen en zijn vriendin zou een 47-jarige buurtbewoonster in het gelaat hebben geschopt terwijl de vrouw op de grond lag. Zij is overgebracht naar ziekenhuis De Heel en heeft vermoedelijk een hersenschudding. De stoelpoot en videocamera zijn inbeslaggenomen. Drie verdachten zijn inverzekering gesteld. Twee zijn na verhoor heengezonden.

Drankrijder Middenbeemster, 30 juli, 19:00-01:00 uur Op de Middenweg hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 346 bestuurders eerst blazen voor zij hun weg konden vervolgen. Een 39-jarige man uit Heerhugowaard had niet alleen teveel gedronken maar had ook nog een boete openstaan welke hij ter plaatse heeft betaald. Tevens bleek de auto van de man al sinds drie jaar niet te zijn verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder valt in slaap Purmerend, 29 juli, 04:02 uur Op de Gorslaan werd maandagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Almere. Agenten zetten de bestuurder ter controle aan de kant omdat zij de man zonder licht en slingerend over de weg zagen rijden. Op het moment dat man zijn auto tot stilstand bracht, viel de bestuurder in slaap. Pas na herhaaldelijk aanspreken reageerde de dronken man. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat het alcoholgehalte van de automobilist 1,8 bedroeg. Dat is negen keer zo hoog als voor de man, een beginnende bestuurder, is toegestaan.Tegen de drankrijder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zaterdag werden in Purmerend drie drankrijders van de weg gehaald. Op de Jaagweg werd zaterdagochtend vroeg een 51-jarige Purmerendse aangehouden. De vrouw had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Zij reed bovendien zonder rijbewijs, want dat was eerder dit jaar ongeldig verklaard. De auto waar de vrouw in reed is in beslag genomen. Op de Verzetslaan en de Koemarkt werden zaterdagavond een 58-jarige Amsterdammer en een 48-jarige Purmerender aangehouden. Beide drankrijders hadden twee keer de limiet overschreden.

Installateur raakt gewond bij rioleringswerkzaamheden Zaandam, 31 juli 2006 Een 19-jarige installateur uit Zaandam is maandagmiddag gewond geraakt tijdens rioleringswerkzaamheden onder een woning in de Bachstraat in Zaandam. De politie vermoedt dat de man tijdens het doorzagen van de riolering met een ijzerzaag een nabijgelegen elektriciteitskabel heeft geraakt waardoor een steekvlam is ontstaan. Het slachtoffer heeft in ieder geval brandwonden opgelopen aan gezicht, armen en benen. Medewerkers van een traumateam hebben de jonge werknemer gestabiliseerd en de brandweer heeft het slachtoffer met een hoogwerker uit de woning gehaald. Vervolgens is hij per ambulance naar ziekenhuis De Heel vervoerd. Op het moment van het incident bevonden zich geen andere mensen in of onder de woning. In de woning zelf is voornamelijk waterschade ontstaan.