Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 31 juli 2006

Politie bekeurt 7 hardrijders

WOUWSE PLANTAGE: Bij een snelheidscontrole aan de Westelaarsestraat zijn maandagmorgen tussen 8.30 en 9.30 uur door de politie 7 van de 165 weggebruikers geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur terwijl ter plaatse een maximum geldt van 80 km/uur.

Vrouwelijke passagier gewond na kop-/staartaanrijding

OUD GASTEL: Een vrouwelijke passagier is maandagmiddag omstreeks 14.00 uur gewond geraakt bij een kop-/staartaanrijding. Zij sloeg met haar hoofd dusdanig hard tegen de voorruit van de auto, waarin zij zat dat zij per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De autoruit liep een fikse ster op.
De bestuurder van de auto, waarin de vrouw zat, merkte te laat op dat zijn voorganger vaart had verminderd om een voetganger, die vanaf de Rijpersweg kwam aanlopen, de Dinteloordseweg te laten oversteken. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Behalve de vrouwelijke passagier raakte niemand gewond.

Politie bestraft twee foutparkeerders

RUCPHEN: De politie heeft zondagmiddag aan de Postbaan twee automobilisten bekeurd, die hun voertuig hadden geparkeerd op een locatie, waar een zogenaamde gesloten verklaring geldt. Mede vanwege het feit dat op een nabijgelegen parkeerplaats voldoende parkeergelegenheid bestond, heeft de politie het gedrag van de twee foutparkeerders bestraft met een boete van 50 euro.

Politie houdt dronken bestuurder aan

RUCPHEN: Een 39-jarige man uit Polen heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat bij controle op het politiebureau was gebleken dat de man veel te veel alcohol had gedronken om zijn auto te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 910 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 200 ug/l bedraagt. De man kreeg daarnaast een algeheel rijverbod van 11 uur en het vooruitzicht zich binnenkort voor de rechter voor zijn gedrag te moeten verantwoorden.

Politie houdt gezochte man aan

RUCPHEN: Tijdens een algemene controle op parkeerplaats Mastpolder aan de Rijksweg A58 stuitte de politie in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.30 uur op een 47-jarige Bredanaar, die werd gezocht, omdat hij van fraude wordt verdacht. De man is ingesloten op het politiebureau.

Roemenen aangehouden na diefstal uit kledingcontainer

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.15 uur aan de Lindenburg twee 46-jarige Roemenen aangehouden, die kort tevoren kleding hadden gestolen vanuit een kledingcontainer. Beide heren zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij verklaarden dat ze niet wisten dat het strafbaar was kleding of schoenen uit de container mee te nemen. De politie maakt proces verbaal op.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond kort na middernacht een 34-jarige Roosendaler aangehouden, nadat zijn partner tegenover de politie had verklaard dat hij haar had geslagen. De vrouw had hierop met twee kleine kinderen en een hond de woning verlaten. De man werd aangehouden in zijn woning in het centrum van Roosendaal. Hij ontkende tijdens zijn verhoor tegenover de politie te hebben geslagen en vertelde juist zelf het slachtoffer te zijn.

Politie bekeurt 230 hardrijders

ROOSENDAAL: Van de 1069 weggebruikers, die maandag tussen 10.00 en 13.00 uur het controlepunt passeerden, dat de politie had ingericht aan de Van Beethovenlaan reden er 230 harder dan de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

Auteur: Manon Ostendorf