Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 31 juli

BREDA, 31 juli 2006

Bredanaar (17) door het lint

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 13.00 uur een 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij ging in een woning in de wijk Princenhage, waar hij begeleid woont, door het lint, nadat hem door een begeleidster verboden was weg te gaan. Hij vernielde tuinmeubilair en uitte bedreigingen. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De jongen is maandag weer vrijgelaten.

Zevenberger (15) schopt en slaat agenten

ZEVENBERGEN: Een 15-jarige jongen uit Zevenbergen is zondagavond rond 18.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Dat gebeurde rondom een woning aan de Arembergstraat. Agenten kwamen daar een kijkje nemen, omdat de barbecue in de tuin aldaar nogal veel rookoverlast veroorzaakte. Toen de jongen werd gevraagd de deur open te doen, reageerde hij zonder reden erg agressief. Met moeite mochten de agenten in de tuin komen, maar daar spuugde de jongen op de grond en gooide hij een sigaret tegen een van de agenten. Daarop werd besloten de jongen aan te houden. De Zevenberger schopte daarbij een van de agenten tegen zijn scheenbeen, de ander kreeg een klap in het gezicht. Uiteindelijk kon de jongen aangehouden worden. Ook in de bus naar het bureau, maakt de Zevenberger veel stampei.De jongen is in verzekering gesteld.

Bergenaar vernielt ruit

ZEVENBERGEN: De politie heeft zondagnacht rond 00.45 uur een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De dronken man sloeg een winkelruit in van een pand aan de Zuidhaven. De Bergenaar hield zelf enkele snijwonden aan zijn actie over; hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis, waarna hij zijn roes op het bureau mocht uitslapen. Hij is maandag na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Ex-vriend verbouwt woning

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagnacht rond 03.30 uur een 30-jarige man aangehouden op de Van Rooylaan. Hij had kort daarvoor het interieur van de woning van zijn ex-vriendin vernield, nadat hij daar had ingebroken. Tevens vernielde hij enkele autos in de straat en ging ervandoor. Later kon de politie hem toch in de kraag pakken. De man is in verzekering gesteld.

Limburger aangehouden na joyriding

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagochtend rond 06.00 uur een 18-jarige man uit het Limburgse Swalmen aangehouden op de Brouwerstraat. Hij had even tevoren de auto van zijn vriendin meegenomen, zonder haar toestemming en reed zonder rijbewijs met hoge snelheid door Etten-Leur. Toen agenten hem wilde aanhouden op de Sportparkstraat, vluchtte hij weg. Kort daarna kon hij toch worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Vrachtwagenchauffeur vliegt uit de bocht

STANDAARDBUITEN: Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Belgische Beveren is maandagochtend rond 08.00 uur licht gewond geraakt toen hij met zijn trekker en oplegger uit de bocht vloog. Hij reed over de A59 vanuit Fijnaart en wilde over de A17 naar Roosendaal. In een bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor de truck kantelde. De Belgische chauffeur zat even klem, maar kon snel bevrijd worden. Na behandeling in het Franciscusziekenhuis in Roosendaal aan snijwonden aan zijn arm kon hij weer gaan. De vrachtwagen, die was geladen met een container met twintig ton bananen, raakte zwaar beschadigd.

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: Bij een snelheidscontrole op de Rijswijk zijn maandag 54 passanten bekeurd. In totaal passeerden 457 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Bredanaar overtreedt winkelverbod

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden bij een winkel aan de Kruisvoort. Hij had eerder dit jaar een winkelverbod gekregen en door de winkel in te gaan, overtrad hij dat verbod en werd hij aangehouden voor lokaalvredebreuk. Een beveiligingsmedewerker droeg de man over aan de politie.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 14.15 uur een 59-jarige Bredase vrouw aangehouden. Zij wilde bij een supermarkt aan de Baliendijk goederen meenemen zonder te betalen. De vrouw werd na verhoor weer vrijgelaten; ze zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Auteur: Andre van den Hul