DuPont Titanium Technologies kondigt prijsstijging aan ......

Dupont titanium technologies

DuPont Titanium Technologies kondigt prijsstijging aan voor titaniumdioxide grades in het Midden-Oosten en Afrika

WILMINGTON, Delaware, July 31 /PRNewswire/ --

DuPont Titanium Technologies kondigde vandaag een prijsstijging in het Midden-Oosten en Afrika aan voor alle DuPont titaniumdioxide grades.

Vanaf 1 augustus 2006, of zoals bepaald in het contract, zullen in het Midden-Oosten en in Afrika de prijzen voor alle titaniumdioxide grades 100 dollar (US) per ton stijgen.

Deze stijging komt er als gevolg van de marktbewegingen en de grote prijsstijgingen van de grondstoffen, de energie- en de brandstofkosten, en van de herinvesteringseconomie om te voldoen aan de toekomstige klantenbehoeften. Andere regionale prijsstijgingen zullen rechtstreeks aangekondigd worden in de lokale regio's.

DuPont Titanium Technologies is werelds grootste producent van titaniumdioxide, en heeft wereldwijd klanten in de coating-, papier- en kunststofindustrie. Het bedrijf heeft fabrieken in DeLisle, Miss.; New Johnsonville, Tenn.; Edge Moor, Del.; Altamira, Mexico; en Kuan Yin, Taiwan; die allemaal het chlorideproductieproces gebruiken. Het bedrijf heeft ook een fabriek in Uberaba, Brazilië, om titaniumdioxide af te werken en een mijn in Starke, Fla. De technische servicecentra zijn gevestigd in Uberaba, Brazilië; Mexico City, Mexico; Mechelen, België; Kuan Yin, Taiwan; Ulsan, Korea; Wilmington, Del.; en Sjanghai, China, voor de Europese, Midden-Oosterse, Noord-Amerikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten.

DuPont (NYSE: DD) is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in meer dan zeventig landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid en vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, inrichting en bouw, transport en kleding.

Contact: Kimberlie A. Lantz

+1-302-999-2361
kimberlie.a.lantz@usa.dupont.com

Website: www.titanium.dupont.com