AutoRai

Maserati MC12 pakt overwinning tijdens 24 uren van Spa-Francorchamps

(7/31/2006)
Maserati heeft afgelopen weekend voor de tweede maal in successie de beroemde 24 Uren van Spa-Francorchamps gewonnen. Het was de Maserati MC12 van het Vitaphone Racing Team, met aan het stuur Andrea Bertolini, Michael Bartels en Eric Van de Poele, die op zondagmiddag om 16.00 uur na 24 zware uren als eerste het zwart-wit geblokt passeerde.
De Maserati MC12 van het Vitaphone Racing Team ving de 24-uurs race aan vanaf een derde startpositie en vocht de gehele race een verbeten gevecht uit om de leiding. De beslissing kwam pas twee uur vóór het einde van de race, toen het op bijna het gehele, zeven kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen begon te regenen. De strategie voor de laatste twee pitstops bleek uiteindelijk van doorslaggevend belang, waardoor de MC12 het gat van slechts één minuut naar de leidende Aston Martin DBR9 kon dichten. Een half uur voor het einde van de beroemde en historische endurance race pakte de MC12 definitief de leiding, waardoor Maserati de 24 Uren van Spa-Francorchamps voor de tweede achtereenvolgende maal op haar conto kan bijschrijven.

Al na enkele ronden pakten de twee deelnemende Maseratiâs MC12 de leiding. Na bijna twee uur in de race was de Maserati MC12 met startnummer 2, die bestuurd werd door Jamie Davies, Thomas Biagi en Vincent Vosse, echter genoodzaakt de strijd vanaf een leidende positie vroegtijdig te staken. Als gevolg van een waterlek kwam de vloeistof in aanraking met olie, waardoor de auto vlam vatte op het moment dat Biagi de pitstraat in reed voor een reguliere pitstop. De schade die door de vlammen werd aangericht was te ernstig om de race nog te kunnen vervolgen.

Maserati leidt FIA GT kampioenschap
Na drie uur ontspon zich vervolgens een uiterst spannend gevecht tussen de MC12 van het Vitaphone Racing Team, een Aston Martin en een Corvette C6, dat zich gedurende de nacht zou voortzetten. De MC12 toonde zich echter buitengewoon betrouwbaar en op een lekke band na bleef het Vitaphone Racing Team verschoond van problemen.

Dankzij de overwinning op Spa-Francorchamps staat Maserati na vier races in het FIA GT kampioenschap zowel bij de rijders als de teams fier aan kop. Michael Bartels & Andrea Bertolini leiden in het rijderskampioenschap met 38 punten, op 7 punten gevolgd door Piccini & Deletraz. Ook in het klassement voor teams heeft het Vitaphone Racing Team inmiddels een ruime voorsprong genomen op de concurrentie. Het team gaat met 52 punten aan de leiding, gevolg door Aston Martin Racing BMS met 32 punten.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster